Real Madrid supercupmästare – besegrade Lindelöfs Manchester United

Real Madrid vann supercupfinalen mot Manchester United med 2-1.
Svenske backstjärnan Victor Lindelöf spelade hela matchen för United.

Real Madrid dominerade inledningen av matchen och Manchester United fick mest ägna sig åt försvarsspel.

Den spanska Champions League-mästaren skulle också ta ledningen i matchen. Efter 24 minuter smög sig Casemiro upp bakom en något felstående Victor Nilsson Lindelöf och fri med David De Gea placerade han iskallt in 1-0.

Real Madrid fortsatte därefter att dominera tillställningen efter paus. Halvleken var bara sex minuter gammal när Isco rann igenom och satte 2-0.

Minuten efter Reals andra mål hade Romelu Lukaku en jättechans att reducera. Belgarens avslut från knappa fem meter var svagt och gick över.

Hans skulle dock få revansch. Med timmen spelad högg han återigen på en retur efter skott från Nemanja Matic och den gången kunde han inte missa, utan satte säkert dit 2-1-reduceringen.

Med bara tio minuter kvar av matchen hade Marcus Rashford ett jätteläge att kvittera, men inhopparens avslutade styrdes utanför av Reals målvakt Keylor Navas.

Trots en hel del halvchanser för United i slutet av matchen så kunde Real Madrid hålla undan till seger och är därmed supercupmästare för andra året i rad.

Victor Nilsson Lindelöf blandade och gav precis som han gjort under hela försäsongen. Han hade precis som hela United-laget problem i den första halvleken. Svensken får tillsammans med högerbacken Antonio Valencia ta på sig 1-0-målet. I den andra halvleken spelade svensken upp sig.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, Isco, Benzema, Bale.

Manchester United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian - Matic, Herrera - Mchitarjan, Pogba, Lingard - Lukaku

Publicerad 2017-08-08 kl 22:41