Real Madrid vidare till kvartsfinal - efter två snabba mål

2-0 i första matchen. Real Madrid upprepade bedriften och slog Roma med samma siffror på Santiago Bernabeu. Nu är de klart för kvartsfinal.

Roma hade på förhand en tuff uppgift framför sig i åttondels-returmötet mot Real Madrid på tisdagen. De behövde hämta upp ett 0-2 underläge på Santiago Bernabeu. Rom-laget hade också en fin segersvit i ryggen inför mötet - med tre raka segrar och hade på de matcherna öst in tolv mål.

Trots att Roma inledde piggt och hade mycket boll så var det Real som kom till matchens första farliga chans efter att Marcelo precis placerat en boll tätt utanför Wojciech Szczesnys stolpe.

Edin Dzeko ville inte vara sämre han. Han fick ett alldeles ypperligt läge att smälla in ett ledningsmål, bara minuterna senare, efter att ha fått en lysande boll i sidled från vindsnabba Mohamed Salah - men Dzeko tryckte skottet en bit utanför.

Roma fortsatte att ösa på. Firma Salah/Dzeko var framme igen. Denna gång var det Dzeko som stod för en fin genomskärare på Salah som fick bollen i fritt läge - men Reals målvakt Keylor Navas var följsam och kunde styra ut Salah vilket gjorde att avslutet - likt Dzekos - hamnade utanför.

Samme Salah fick återigen ett hett läge, tidigt i den andra halvleken, efter att Dzeko petat fram bollen i djupet på honom - men Salah lyckades inte heller den här gången förvalta sitt fina läge utan tryckte, likt sist, bollen utanför Navas vänstra stolpe.

- Hade vi fått in ett mål så hade matchen kunnat förändrats. Tyvärr så lyckades vi inte göra det. Mot lag som Real Madrid blir det svårare om man inte gör några mål, sa Romas Miralem Pjanic till Viasat efter matchen.

Den Real Madrid supporter som väntade på något gott väntade 64 minuter i denna match. Då klev Cristiano Ronaldo fram och vrickade in ledningsmålet för ''Los Blancos''.

Inte långt senare skulle målskytt Ronaldo peta fram en boll till vänster på en framrusande James som fick med sig bollen och placerade sedan den kallt mellan benen på Szczesny och 2-0 var ett faktum. Ett faktum som höll sig matchen ut.

Romas fina segersvit är därmed bruten. Real Madrid, som har studsat tillbaka och spelat bra efter den tunga förlusten mot bittra lokalrivalen Atletico Madrid, kunde efter de två snabba målen ta sig till Champions Leagues kvartsfinal efter totalt 4-0 mot Roma.

CL

11:45

Till: Anton

Inför Real Madrid-Roma

Roma har en tuff uppgift framför sig. De behöver hämta upp ett 0-2 underläge på Santiago Bernabeu. Rom-laget har en fin segersvit i ryggen inför mötet med tre raka segrar och har på dom matcherna öst in 12 mål.