TV: Real vann gruppfinalen mot Olsens Roma - båda lagen till åttondel

Robin Olsen var tillbaka i Romas startelva i gruppfinalen mot Real Madrid.
Men svensken hade ingen lyckad comeback när hans lag föll med 2-0.
- I dag var det jämnt och båda lagen hade kunnat ta ledningen, säger 2-0-måskytten Lucas Vazquez enligt Uefas hemsida.

Se målen från matchen i tisdagens Sporten i spelaren ovan.

Inför tisdagens möte mellan Roma och Real Madrid var båda lagen klara för avancemang till åttondelsfinal. Detta efter att Viktoria Plzen tidigare under kvällen slagit tillbaka CSKA Moskva med 2-1 på bortaplan.

I söndagens ligamöte med Udinese saknades Robin Olsen för Roma på grund av skada, men i kväll fanns den svenske målvakten med från start. Trots att Real Madrid hade mycket boll inledningsvis dröjde det 20 minuter innan Olsen testades för första gången. Luka Modric testade avslut precis utanför straffområdet och Olsen fick sträcka på sig. Svensken lyckades rädda bollen innan Roma-spelare kunde stöta ut bollen till hörna.

Real hade det mesta av spelet i första halvlek, men Roma var inte ofarligt i sitt omställningsspel. Bland annat var Aleksandar Kolarov nära när han testade avslut från distans, men serbens hårda avslut smet precis utanför Thibaut Courtois högra stolpe.

Närmast mål i första halvlek var ändå Cengiz Ünder. Roma-spelaren serverades öppet mål på tilläggstid men fick för mycket fot under bollen. En sanslös miss av 21-åringen som fick tröstas av lagkamraten Alessandro Florenzi.

Efter första halvlek var ställningen 0-0.

I den andra fick Real Madrid en drömstart, mycket tack vare Roma-försvaret. Efter en svag rensning från Olsen försökte mittbacken Federico Fazio nicka tillbaka bollen till den svenske målvakten. Men bollen hamnade inte hos Olsen utan hos en fristående Gareth Bale. Walesaren gjorde inget misstag och placerade in bollen i nät fram till 1-0 för gästerna.

Några minuter senare fick Bale ett nytt friläge, men då lyckades Olsen parera och hålla kvar Roma i matchen.

Real fortsatte att trycka på och efter knappa timmens spel kunde Lucas Vazquez stöta in 2-0 för spanjorerna bakom en maktlös Olsen.

Efter Reals 2-0-mål dog matchen och trots att Roma skapade en del chanser lyckades man inte få hål på Real-försvaret.

- Matcherna blir svårare och svårare. I dag var det jämnt och båda lagen hade kunnat ta ledningen men vi gjorde mål och fick självförtroende. Det viktigaste var att komma tillbaka till en bra känsla efter den bedrövliga prestationen i helgen, säger 2-0-målskytten Lucas Vazquez enligt Uefas hemsida.

Segern för Real innebär också att man säkrade gruppsegern med en omgång kvar att spela. Detta innebär också att spanjorerna kommer att ställas mot en grupptvåa i åttondelsfinal, medan Roma får möta en gruppetta.

Roma: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Under, N’Zonzi, Zaniolo, Cristante, El Shaarawy  - Schick

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Llorente, Modric -Vazquez, Benzema, Bale