Real var på väg mot chockförlust - vände i slutminuterna

De regerande Champions League-mästarna Real Madrid var nära en chockförlust hemma mot Sporting. Då räddade Cristiano Ronaldo och Álvaro Morata segern i slutminuterna.

Det var en speciell Champions League-match för Reals Cristiano Ronaldo, då Sporting Lissabon är klubben han fostrades i. Ronaldo hade inte spelat en full match sedan knäskadan han drog på sig i EM-finalen.

Det var Sporting som skapade första chansen i matchen. I den andra matchminuten drog Bruno Cesar iväg ett skott som gick tätt utanför Casillas stolpe.

Real Madrid tryckte sedan på och både Gareth Bale och Cristiano Ronaldo hade lägen att ge Real ledningen i första halvlek.

Trots att hemmlaget tryckte på och skapade chanser så var det bortalaget Sporting som gjorde 1-0 i början av andra halvlek. Bruno Cesar skarvade snyggt in bollen i Casillas bortre hörn.

Anfallaren Álvaro Morata som blev inbytt istället för Bale hade flera farliga lägen att kvittera för Real.

Men det var först i den 88:e matchminuten som hemmalaget nätade. Ronaldo placerade mycket vackert in bollen i ena hörnet på en frispark. Morata kunde sedan sätta vinstmålet i 95:e minuten. Via en nick räddade han Real Madrid från ett besvikande poängtapp.