Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Redknapp sågar Gattuso: "Fånigt att spela ut raskortet"

Gennaro Gattuso ursäktar sitt vansinnesutbrott med att Tottenhams tränare kallat honom ”Jävla italienare”.
- Fånigt att spela ut raskortet, säger Harry Redknapp.

Det hettade till ordentligt när Spurs slog Milan på San Siro i den första åttondelsfinalen av Champions League-spelet.”Rhino” Gattuso flippade ur totalt och startade slagsmål med besökarnas assisterande coach Joe Jordan. Bland annat fick denne en dansk skalle rakt i ansiktet av mittfältaren.

Efteråt hävdade Gattuso att Jordan fällt rasistiska omdömen, vilket fick honom att se rött. Men den förklaringen totalsågas av Tottenhams manager harry Redknapp.

- Det här är uppenbart ett fall av att han försöker spela ut ”raskortet”, för att lindra det som hände. Joe Jordan är inte, och har aldrig varit, en rasist, säger Redknapp.

Enligt honom vore det förmätet och rent av löjligt att anklaga Jordan för en sådan sak.

- Det finns inte en möjlighet. Han har den yttersta respekten för Italien och dess folk. De hör till hans närmaste vänner. Joe talar språket och är en stor beundrare av deras livsstil, säger Redknapp enligt goal.com.

Tvärtom anser Redknapp att Jordan förtjänar en eloge för att ha hållit huvudet kallt i en ytterst provokativ och hotfull situation.

- Han tappade inte humöret och började veva när Gattuso chockade oss alla med den där skallningen. Jag har ingen som helst aning om vad som kan ha fått en sådan stor spelare som Gattuso att bete sig på det här sättet. Det finns ingen förklaring.

Själva matchen vann Tottenham med 1-0 efter mål av Peter Crouch.

Publicerad 2011-02-17 kl 16:26

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER