Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Robben och Sneijder åter i Madrid - som vinnare

Klassade som överskottsmaterial. Nu är de tillbaka på Santiago Bernabeu i Madrid — Arjen Robben och Wesley Sneijder. Men bara en får runda av lördagen som Champions league-mästare.

När Real Madrid förra sommaren plöjde ned några nya lånade miljarder i Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso och Karim Benzema fanns det inte längre plats för Robben och Sneijder. Signalen från klubbledningen var tydlig: "Sök er vidare".

Buden haglade in — och båda valde på sitt sätt rätt.

Robben blev en succé direkt när Bayern München vann både ligan och cupen. Själv prickade han in de avgörande målen mot Fiorentina och Manchester United i Champions league.
I Milano har José Mourinho fått ut det bästa av Sneijders spelsinne och passningsskicklighet. För att inte tala om hans giftiga frisparkar. Även Inter vann dubbeln i Italien.
Ödets ironi

Det är naturligtvis en konsekvens av ödets underbara ironi att just de två lyckades ta sig hela vägen till Santiago Bernabeu medan Real snubblade och skrapade knäna på tröskeln till sin egen arena.

Ett faktum Arjen Robben inte missat.

- Reals dröm var att spela finalen på sin hemmaplan, men det gick inte så. Vi lämnade klubben — och nu är vi i finalen, säger han till Bayern Münchens hemsida.

Han talar för Sneijder också, när hans äger:

- I början av säsongen ville vi stanna i Madrid, men situationen ändrades och vi bestämde oss för att lämna. Att komma tillbaka är hur stort som helst.

Robben och Sneijder är nära vänner sedan länge — något Holland räknar med att dra nytta av i Sydafrika om några veckor — men att de forna klubbkompisarna nu ställs mot varandra är inget som helst problem för två yrkesmän.

- Vi är medvetna om situationen. Alla vill vinna. Och vi kan båda vara stolta över våra säsonger så här långt, säger Robben.

Uppgifterna i italienska medier om att Sneijder inte kan spela på grund av skada, ger han inte mycket för.

- Jag är hundraprocentigt säker på att han spelar, om han så behöver ta 100 smärtstillande injektioner, säger Robben.

Hyllar båda tränarna

Om Robben och Sneijder står på god fot med varandra, verkar det var desto frostigare mellan tränarna Louis van Gaal och Mourinho.

Bayerns van Gaal tycker att Inter spelar destruktiv, trist fotboll och att klubben haft domarna med sig på vägen till finalen. Mourinho kontrar med att Bayern haft flyt med domslut och att Inter spelat strålande mot Chelsea och Barcelona.

Vad säger Arjen Robben, med erfarenhet av båda?

- Van Gaal tänker offensivt och bygger sitt lag därefter. Mourinhos enda mål är att vinna och tänker mer defensiv organisation.

- Båda är lika strikta och stora personligheter. Det är nödvändigt i fotboll. När de pratar, lyssnar man.

TT

Publicerad 2010-05-22 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons