Robinho hade superläge - då dök Gallas upp som räddande ängel

Milan jagade mål i första halvlek och halvvägs in i den dök det gyllene läget upp. Robinho fick ett öppet läge - men sköt svagt och Gallas räddade på mållinjen.

Tottenham hade lovat att gå full farm framåt inledningsvis. I stället var det Milan som tog initiativet och skapade lägen. Milan var ju tvunget att göra mål för att kunna gå vidare – och laget verkade satsa på ett tidigt mål. Zlatan hade bland annat en frispark tidigt som Gomes fick sträcka ut på. Svensken var också igenom i en frilägessituation, men då hann Dawson emellan och kunde avvärja till hörna.

Närmast var dock Milan efter 25 minuter, när Pato rundade Gomes och spelade in bollen till Robinho. Brassen sköt ett svagt skott, som styrdes av en försvarare - och till slut kunde bollen rensas bort på mållinjen av William Gallas. Milanspelarna vinkade mot linjedomaren och vädjade efter mål - men reprisbilderna kunde visa att Gallas hann få iväg bollen innan den korsade mållinjen.

Milan fortsatte sedan pressa ett oroligt Tottenham under den återstående delen av den första halvleken, utan att lyckas göra det där målet man behövde. Tottenham höll också 0-0 matchen ut - och närmare än Robinhos läge kom man aldrig.

Publicerad 2011-03-09 kl 23:16