TV: Rodrygo stor matchhjälte för Real Madrid - avgjorde sent

Det såg länge ut att bli delad pott mellan Inter och Real Madrid.
Då klev Rodrygo in i handlingarna - och iklädde sig rollen som matchhjälte.

Under onsdagen ställdes Inter mot Real Madrid hemma på Giuseppe Meazza i Champions League-gruppspelet. I hemmalaget startade Edin Dzeko och Lautaro Martinez som anfallspar.

För gästerna startade Karim Benzema på topp och nyförvärvet David Alaba tog plats i Reals mittförsvar. Jättetalangen Eduardo Camavinga, som stod för en succédebut i helgen och blev målskytt, inledde matchen på bänken tillsammans med Rodrygo.

Matchen var inledningsvis jämn och lagen turades om att ha längre perioder av bollinnehav, dock utan att skapa några farliga målchanser.

Efter dryga halvtimmen spelad öppnade matchen upp sig något. Eder Militao var nära att ge Real Madrid ledningen när han kom först på Luka Modrics hörna, men nicken gick tätt utanför.

Inter var dock det starkare laget i slutet av första halvlek. Strax innan pausvilan kom Ivan Perisic runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som hamnade hos Edin Dzeko i straffområdet, men Inter-anfallarens avslut räddades av Thibaut Courtois. 0-0 stod sig till halvtid.

I början av andra halvlek fick Dzeko ett nytt jätteläge att ge Inter ledningen. Den bosniske anfallaren slet sig fri på en hörna och fick nicka bollen ostört, men återigen stod Real-målvakten Courtois i vägen.

Inter tryckte på för ett ledningsmål, men kom aldrig nära. I stället var det Real Madrid, som var det bättre laget i andra halvlek, som tog ledningen sent i matchen. I 89:e matchminuten fick inbytte Camavinga bollen i straffområdet och serverade Rodrygo som sköt in 0-1 till gästerna. En kalldusch för hemmalaget - som blev utan poäng i Champions League-premiären.

Real Madrid vann matchen och fick därmed resa hem från Italien med tre poäng på kontot.

- Spelarna förtjänade den här segern, de jobbade hårt. Vi led i första halvek men spelade bättre i den andra. Vi förbättrade oss mycket efter våra byten. Våra fräscha spelare hjälpte oss och presterade bra. Det var en komplett prestation, även om jag såg misstag. Men laget har bra inställning, vilket är det viktigaste, säger Carlo Ancelotti, Real Madrids tränare, till Uefa efter matchen.

Inters Edin Dzeko var besviken efter förlusten.

- Sett till vår prestation var det här en match som vi inte borde ha förlorat, säger han till italienska Sky Sport.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Martinez, Dzeko.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Nacho - Modric, Casemiro, Valverde - Lucas Vázquez, Benzema, Vinicius Junior.

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.