Rolfö i tårar efter CL-uttåget - tröstades av Eriksson: "Bara att resa sig upp"

Frauen-Bundesliga

Mål av Fridolina Rolfö och seger för Bayern - men på fler gjorda bortamål gick Chelsea ändå vidare. Efter slutsignalen fick en förtvivlad Rolfö tröstas av tidigare lagkamraten Magdalena Eriksson.

Det var stor dramatik när Bayern München slogs ut ur Champions League i går kväll. Chelsea hade 1-0 med sig till returen i Tyskland i 16-delsfinalen.

Francesca Kirbys 1-0-mål efter en timmes spel blev därför väldigt viktigt. Bayern skulle dock skapa stor spänning.

En kvart från slutet kvitterade Fridolina Rolfö och väckte hoppet för tyskorna. Och i den 82:a minuten satte Lucie Vonkova även 2-1 för Bayern. Men ett mål till behövdes för hemmalaget, vilket man inte lyckades med.

Fler gjorda bortamål gjorde att Chelsea gick vidare. Efter slutsignalen brast Fridolina Rolfö ut i tårar. Den tidigare Linköping-lagkamraten Magdalena Eriksson var då framme tröstade sin motståndare.

"Det finns matcher och så finns det matcher. Det är det som gör fotbollen så unik. Den bringar så otroligt mycket glädje men ibland väldigt mycket sorg. Tyvärr bringade dagen endast sorg. Nu är det bara att resa sig upp och fokusera på det vi kan påverka. Ny match redan på söndag", skriver Rolfö på Instagram efter uttåget.

Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea och Rolfö gjorde 90 minute för Bayern.

Publicerad 2017-10-12 kl 07:42