Rolfö stor hjälte - sköt Wolfsburg till Champions League-final

Wolfsburg är klart för final i Champions League.
Fridolina Rolfö sänkte Barcelona till 1-0 i semifinalen.
- Fantastiskt. Det var tufft men jag är glad att vi vann, säger hon till Viasat.

Svenska landslagsspelaren Fridolina Rolfö blev på tisdagen stor hjälte för sitt Wolfsburg i semifinalen mot Barcelona på Estadio Anoeta i Champions League. Efter en mållös första halva av matchen, så slog anfallaren till från nära håll i den 58:e minuten till 1-0.

Rolfö blev därefter, tio minuter senare, utbytt till förmån för Pia-Sophie Wolter och fick sålunda följa den resterande delen matchen från sidan, men ändå till slut fira seger med 1-0 och en finalplats i Champions League.

Fantastiskt. Det var tufft men jag är glad att vi vann, säger hon till Viasat.

Rolfö, som i fjol anslöt till Wolfsburg, ställs härnäst mot vinnaren mellan franska lagen Lyon och Paris Saint-Germain i finalen i Champions League. Lyon är favorit att gå till final, då laget har fyra raka Champions League-titlar med sig i bagaget.

- Vi är fysiskt starka, så jag hoppas att vi slår dem med att vi är starkare och klarar att göra fler mål, säger Rolfö.

Wolfsburg får även spela klubbens femte final totalt i turneringen.

Det säger mycket om klubben. Om spelarnas mentalitet. Alla vill hela tiden vinna, säger Rolfö och fortsätter:

- Vi gjorde inte vår bästa match utan hade lite tur, men jag är glad att vi gjorde det.

Publicerad 2020-08-25 kl 21:51