TV: Ronaldo avgjorde dramat - sköt Real Madrid till semifinal

Real Madrid är klart för semifinal i Champions League.
Cristiano Ronaldo avgjorde på straff i den åttonde övertidsminuten.
- Jag tycker synd om killarna, säger Juve-tränaren Max Allegri, enligt Football-Italia

Se det dramatiska avgörandet i sporten.

Real Madrid tog under onsdagskvällen emot Juventus i returen i kvartsfinalen i Champions League. Den spanska giganten vann det första mötet med 3-0 och hade därmed en bra möjlighet att ta sig vidare till semifinal inför kvällens match på Santiago Bernabeu.

Men det var Juventus som rivstartade i matchen och satte press på hemmalaget. Mario Mandzukic avslutade i den andra minuten en kontring på bästa sätt genom att nicka in 1-0 till bortalaget. Det var bara startskottet på dramat. I den 37:e minuten dök Mandzukic åter upp i straffområdet i samband med ett inlägg och nickade in 2-0 till Juventus.

Real Madrid var strax innan halvtid nära att reducera, men kom inte närmare än en nick i ribban av Raphael Varane från nära håll efter frispark.

I den 61:e minuten fullbordade till slut Juventus utjämningen i dubbelmötet. Blaise Matuidi tog vara på en målvaktstavla av Keylor Navas, som tappade ett inlägg i straffområdet, och petade in 3-0 från nära håll. Det innebar förlängningsläge i mötet.

Men Real Madrid fick till slut sista ordet på Bernabeu. Efter stort drama i slutminuterna, där Lucas Vazquez fick en knuff i ryggen i straffområdet av Medhi Benatia, så blev Real Madrid tilldelat straff, samtidigt som Gianluigi Buffon tilldelades rött kort efter protest mot straffen. Då fick i stället polske målvakten Wojciech Szczesny kliva in mellan stolparna.

Cristiano Ronaldo var därefter kylig från straffpunkten och stänkte upp bollen i krysset. Matchen var avgjord, dramat slut och Real Madrid klart för semifinal i turneringen.

Juventus-tränaren Max Allegri:

- Jag tycker synd om killarna, säger han enligt Football-Italia.

- Vi förtjänade att minst ta det till övertid då vi hade två byten kvar och de hade kunnat bli en viktig injektion under den extra halvtimmen mot Real Madrid som tröttnade.

Mehbi Benatia, som var den som orsakade straffen:

- Jag kan lova att jag inte knuffade honom. Han föll eftersom han inte kunde göra något annat vid det tillfället.

- Att döma straff på det sättet i den 93:e minuten är helt enkelt absurt. Bayern München fick samma sak förra året. Vad kan vi göra?

I den andra kvartsfinalen kryssade Bayern München mot Sevilla på hemmaplan, vilket innebar att den tyska serieledaren också blev klart för semifinal.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Isco -Bale, Ronaldo.

Juventus: Buffon - De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Pjanic, Khedira, Matuidi -Douglas Costa, Mandzukic, Higuaín.