Ronaldo målskytt när Real Madrid segrade mot Roma

Det blev Real Madrid som gick vinnande ur kampen nere i Rom. 2-0 innebär att de har en rejäl fördel inför returen i Madrid.

Det var Roma mot Real Madrid. Luciano Spalletti mot Zinedine Zidane. Utgången i kvällens rysare kunde sluta hur som helst. Båda lagen kom från en bra period i sina respektive ligor. Roma hade fyra raka segrar, och Real hade inte förlorat en tävlingsmatch sedan den 13 december.

Det var hemmalaget som inledde allra starkast. De löpte väl, och kom djupt ner på Reals planhalva vid ett flertal tillfällen. El Shaarawy fick den största chansen att sätta ledningsmålet när Florenzi passade Perotti, som langade den vidare, men bollen ville inte in den gången.

Därefter tog gästerna över mer och mer. Marcelo var nära att sätta 1-0 när han drämde till bollen på volley, men skottet gick strax utanför.

I slutet av den första halvleken skulle El Shaarawy få ännu ett läge. Dock sträckte Varane fram benet precis i tid och avstyrde chansen.

Real Madrid hade svårt att komma igenom inledningsvis även i den andra halvleken. Spelet böljade, men Roma kändes lite kvickare när de fick tag i bollen. Bland annat hade El Shaarawy flera fina löpningar.

Ronaldo, som hade varit tämligen osynlig i matchen, fick plötsligt ett läge. Han klippte till bollen, som knorrades rakt in i mål. Ett avslut av riktig världsklass från spelaren som har varit ifrågasatt den senaste tiden.

Med tjugo minuter kvar att spela kom Salah ännu en gång runt på sin kant och var nära att lyckas få in bollen. Bara minuten senare drog Vainqueur på ett skott utifrån, men bollen gick strax utanför. Den ville helt enkelt inte in för Roma.

I den 80:e minuten ville Roma ha straff efter att Perotti fällts, men domaren friade - till hemmalagets vansinne.

Även om det var Roma som tryckte på de sista minuterna, kom ändå ett nytt mål för bortalaget. Inbytta Jesé punkterade matchen när han rullade in 2-0 i det bortre hörnet, som också blev matchens slutresultat. Ett bittert resultat för Roma som gjorde en bra insats. Nu är det fördel Real Madrid inför returen på Santiago Bernabeu.