POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Ronaldo osäker på spel - Guardiola hoppas han spelar

BARCELONA. Sent fystest kommer avgöra om Ronaldo spelar Champions League semifinalen mot Bayern München.
- Om där finns en risk så kommer han inte spela, säger Carlo Ancelotti.

Cristiano Ronaldo har missat Real Madrids fyra senaste matcher med en skada i vänster lår.

Portugisen som missade förra veckans cupfinal mot Barcelona har börjat träna normalt med laget men Carlo Ancelotti tänker inte ta några risker.

-  Han har tränat med laget de senaste tre dagarna varav de två senaste normalt. Men vi kommer göra nya tester under onsdagen för att vara säkra innan vi tar ett beslut. Han kommer att spela om alla är säkra på att han kan göra det utan problem. Men om det finns en risk för att skadan återkommer så spelar han inte, säger Ancelotti på presskonferensen inför matchen.

Eftersom mötet mot Bayern München spelas över två matcher ser Madridtränaren ingen orsak till att riskera sin stjärnspelare.

-  Vi måste tänka på att matchen inte avgörs nu. Därför kommer Cristiano inte spela om där finns någon risk.

Real Madrid klarade sig utan Ronaldo i cupfinalen mot Barcelona där Isco istället fick chansen och tog den. Vilket ger Ancelotti ett annat bekymmer skulle Ronaldo kunna spela kvällens match.

-  Att ta ut någon ur laget för att ge Cristiano plats är inte lätt. Isco visade att han kan vara väldigt viktig, inte bara i anfallet utan även i försvaret. Men vi måste tänka på att Cristianos närvaro ger oss fler alternativ på bänken. Alla spelare vet att varje minut kan bli avgörande, säger Ancelotti.

Även Bayern Münchens tränare Josep Guardiola hoppas att Madridstjärnan kommer till spel.

- Jag hoppas att Ronaldo spelar, vi spelar den här matchen för folket och de vill se de bästa spelarna och där är ingen tvekan om att Ronaldo är en av de bästa, säger Guardiola på presskonferensen inför matchen.

Publicerad 2014-04-23 kl 11:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå