Ronaldo sköt United till final - Arsenal aldrig med i matchen

Spänningen var borta efter elva minuter. Då hade Manchester United gjort 2-0 borta mot Arsenal i semifinalreturen i Champions league.

Arsenal hade behövt fyra mål för att vända. Det blev 3-1 till Manchester United.
Med 4-1 sammanlagt var Manchester United finalklart. Manchester United fick bara med sig 1-0 från hemmamötet med Arsenal. Och stjärnlaget hade bara vunnit en va de tio senaste bortamatcherna mot Arsenal före tisdagen.

Men den knappa marginalen skulle visa sig räcka mer än väl. För när Arsenals försvarare svarade för ett par misstag i matchinledningen på Emirates stadium rasslade det obevekligt i Arsenals burnät.

I den åttonde minuten ramlade mittbacken Kieran Gibbs när han skulle rensa bort ett inlägg och Park Ji-sung fick fritt skottfält och prickade in 1-0. Tre minuter senare slog Ronaldo en frispark som gick mot främre stolpen, Arsenals målvakt Manuel Almunia var där men hann ändå inte avvärja.

-Vi fick den start vi ville ha när deras försvarare halkade och Park Ji-sung utnyttjade det, sade Manchester Uniteds manager Alex Ferguson i en tv-intervju efter matchen.

En kvart in i andra halvlek skickades Arsenal ännu längre ner i Champions league-källaren. Ronaldo startade en flygande kontring och tryckte själv upp 3-0 i nättaket på Wayne Rooneys passning.

-När det gäller självförtroende och viljan att spela vårt spel var det verkligen en förträfflig prestation, sade Ferguson om sitt lags match.

Det kom dock smolk i Uniteds segerbägare:
Darren Fletcher fällde Cesc Fabregas i eget straffområde. Den italienska domaren Roberto Rosetti dömde straff och gav dessutom Fletcher rött kort. Mittfältaren missar därmed finalen i Champions league.
Och Robin van Persie satte straffen som gav Arsenal 1-3.

Manchester United har hållit för favorittrycket och tagit sig ända till final i den finaste europeiska klubbturneringen.
Frågan är om Barcelona också orkar infria finalförväntningarna. Det blev bara 0-0 hemma mot Chelsea. Kapitel två i semifinal två skrivs på Stamford Bridge i London på onsdagskvällen.