Ronaldos dubbla mål tog Real till historisk titel

Cristiano Ronaldo sänkte Juventus med två mål i kvällens Champions League-final.
Real Madrid är historiska som första lag i turneringens historia att försvara sin titel.
- Vad mer kan jag önska?, säger turneringens skyttekung Ronaldo enligt football-italia.net.

STREAMA PÅ SÖNDAG

På Millenium Satdium i Cardiff möttes Juventus och Real Madrid under lördagen i årets Champions League-final.

I den 20:e matchminuten tog Real ledningen. Ytterbacken Dani Carvajal hittade snyggt fram med en passning till Cristiano Ronaldo, som strax innanför straffområdet placerade in 1-0 bakom Gianluigi Buffon.

Ledningen skulle inte vara länge. Knappa sju minuter senare kvitterade Juventus. Ett fantastiskt anfall avslutades med att Mario Mandzukic tog ner bollen på bröstet och sköt in bollen med en fantastisk konstspark i Navas bortre hörn.

Real öppnade den andra halvleken bäst och Juventus hade stundtals svårt att komma över egen planhalva.

2-1-målet för spanjorerna skulle också komma. Dryga timmen var spelad när Casemiro tryckte till från långt håll och tack vare en styrning på Sami Khedira gick skottet in precis vid Buffons högra stolpe.

Bara tre minuter efter 2-1 kom också 3-1. Efter bolltapp på egen planhalva av Juventus hittade Luka Modric fram till Cristiano Ronaldo. Portugisen lämnades helt ensam vid första stolpen och stötte enkelt in sitt andra mål i matchen.

Målet var Ronaldos 600:e i sin karriär, i både klubb- och landslag. Det tog också upp honom i ensam skytteligaledning i Champions League med tolv mål.

Med sex minuter kvar av full tid drog Juan Cuadrado i Juventus på sig sitt andra gula kort efter bråk med Sergio Ramos. En situation där Real-kaptenen tydligt såg ut att förstärka.

På övertid punkterade inhopparen Marco Asensio matchen med sitt 4-1-mål.

Titeln gör Real Madrid historiska. Inget lag har tidigare lyckats försvara sin Champions League-titel. För Juventus var det den femte raka finalförlusten och lagets totalt sjunde på nio försök.

- Det var ett spektakulärt slut på säsongen med La Liga och Champions League, säger Ronaldo enligt football-italia.net.

- Vi slog ännu ett rekord, det första laget att försvara en Champions League-titel och jag blev bäste målskytt i turneringen. Vad mer kan jag önska?

Det blir inget större firande för Ronaldo, som har en viktig VM-kvalmatch med Portugal på fredag.

- Jag ska försöka göra det mesta av det här unika ögonblicket i min karriär och sedan förbereda mig för landslagsspel med Portugal.

Lagens startelvor:

Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Alves, Pjanic, Khedira - Alex Sandro, Dybala, Mandzukic - Higuain.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric, Isco - Benzema, Ronaldo.

-
-
Publicerad 2017-06-03 kl 22:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.