Rosengård överkört av Chelsea - blytungt läge inför returen

Women´s Superleague

Ett smärre mirakel ska till om Rosengård ska ta sig vidare i Champions League.
I det första åttondelsfinalmötet körde Chelsea över svenskorna och vann med 3-0.

Chelsea, med Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl som spelade hela matchen, tog under onsdagskvällen emot FC Rosengård på Kingsmeadow i det första av två åttondelsfinalmöten. Hemmalaget visade klass och vann med klara 3-0.

Fran Kirby gav hemmalaget ledningen i den 33:e minuten efter en fin soloaktion. Kirby lurade bort två försvarare och curlade in 1-0 i det bortre hörnet bakom Zecira Musovic.

Rosengård inledde den andra halvleken på ett bra sätt. Men istället för en kvittering utökade Chelsea sin ledning i den 66:e minuten. Den tidigare Rosengård-anfallaren Ramona Bachmann friställdes till vänster i straffområdet och var iskall med sitt avslut. 2-0 och ett tufft läge för gästerna.

Än värre blev det tio minuter senare när ett blockerat skott petades in av Gilly Flaherty framför mål.

3-0 och Chelsea har nu ena foten i sin första kvartsfinal någonsin i turneringen. För Rosengård ska ett smärre mirakel till för att kunna vända på hemmaplan.

Publicerad 2017-11-08 kl 21:56