Rosengård vidare till CL-kvartsfinal efter klar seger

Rosengård är vidare till kvartsfinal i Champions League efter en klar 3-0-seger hemma mot Slavia Prag. Totalt vann skåningarna med 6-1 i dubbelmötet.

FC Rosengård hade med sig en 3-1-ledning hem till Malmö IP till returmötet med tjeckiska Slavia Prag i Champions Leagues åttondelsfinal. Och det skulle bli en ny klar seger för FCR.

Hemmalaget rivstartade och redan i den 3:e minuten dunkade Ella Masar in 1-0. Sedan var det dags för Gaelle Enganamouit, förra säsongens skyttedrottning i damallsvenskan. Inom loppet av en minut slog kameruanskan till två gånger. Först sköt hon ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla, och anfallaren följde upp med att dribbla förbi en utrusande målvakt och sätta 3-0.

I den andra halvleken kunde Rosengård slå av på takten och kontrollera matchen. Tidiga 3-0 blev också slutresultat.

Rosengård är nu vidare till vårens kvartsfinal i Champions League. Den 25 november lottas vilka FCR får möta i mars.

Publicerad 2016-11-16 kl 20:54