Så nära var Kalmar att avancera vidare i CL-kvalet

KALMAR-DEBRECEN 3-1
Varga (13), D.Elm (19), Mendes (32), R.Elm (71)
Totalt: 4-4

90+4 min: Matchen är över. Kalmar är borta från Champions League efter att Debrecen gått vidare på bortamål. 3-3 totalt efter 3-1 till KFF på Fredriksskans.

90+4 min: Tobias Eriksson blir helt ren vid högra stolpen, men nicken blir ofarlig.

86 min: Kalmar får jaga målet som krävs mot ett Debrecen med tio man. Peter Mate utvisad.

71 min: Rasmus Elm är iskall från elva meter. 3-1 på straff. Ricardo Santos drogs ner i straffområdet. Ett mål till så har Kalmar vänt på steken.

70 min: Kalmar har nu 20 minuter på sig att få till två mål och gå vidare till tredje kvalrundan i Champions League. Då sätter Nanne Bergstrand också in Daryl Smylie.

58 min: Rasmus Elm har ett bra frisparksläge. Bollen tar i muren och går strax utanför Poleksics stolpe. Nära där.

57 min: Lasse Johansson och Ricardo Santos kliver in på planen. Får se om Kalmars byte får samma effekt som mot Brommapojkarna i helgen. Då låg de tre inhopparna bakom de tre målen.

Paus.

32 min: Daniel Mendes ger Kalmar nytt hopp. Efter ett inspel från högerkanten blir han helt ren vid straffpunkten. 2-1. Nu har Debrecen 3-2 totalt, men Kalmar behöver två mål till på grund av ungrarnas bortamål.

19 min: Rasmus Elm smeker fram en höjdboll till brorsan David som får in 1-1 med huvudet. Litet hopp för Kalmar ändå. 3-1 till Debrecen totalt.

13 min: Ajajaj, Kalmar! Debrecen tar ledningen genom Varga. Totalt 3-0 till ungrarna nu. Nu måste Kalmar göra fyra mål för att avancera.

Kalmar är piskat att vinna returmötet i Champions League-kvalet mot ungerska Debrecen för att kunna avancera till tredje kvalrundan. Debrecen vann sin hemmamatch med 2-0 efter två sena mål.

Kalmars startelva på Fredriksskans: Wastå - Nouri, Lantz, Carlsson, Larsson - R.Elm, Rydström, Eriksson - Sobralense, D.Elm, Mendes.

Publicerad 2009-07-22 kl 21:03