Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Så ska svenskarna stoppa Messi: "Han gillar inte det fysiska spelet"

Barcelona mot FC Köpenhamn. Ett svenskt försvar mot Lionel Messi. Då gäller det att smälla på, enligt Mikael Antonsson.
- Han gillar inte det fysiska spelet, säger mittbacken.

FCK toppar överraskande gruppen efter två raka segrar. Mötet med Barca blir en ren seriefinal, där vinnaren tar täten inför fortsättningen. Och naturligtvis finns en kille som är särskilt viktig att få bukt med om FC Köpenhamn vill avgå med segern. Den oförliknelige Lionel Messi.

-Det är kanske världens bästa fotbollsspelare. Man vet ju att han är riktigt snabb och att han har väldigt bra teknik. Det är svårt att stoppa honom man mot man, vi måste göra det som ett lag, säger Köpenhamns svenske back Mikael Antonsson, till danska sajten Sporten.dk.

-Det är en spelare som springer mycket och byter plats. Han har otroligt mycket boll i det laget och är kanske den bäste på att dribbla i hög fart. Det blir en utmaning, det är jag medveten om, säger lagets andre svenskback Oscar Wendt.

Antonsson har dock en uppfattning om hur man bäst rubbar den argentinske världsstjärnan.

- Vi har noterat att han inte gillar den fysiska delen av spelet. Därför ska vi gå hårt åt honom så att han förstår att det inte blir lätt att skapa några chanser, säger "Anton" till Ekstra Bladet.

Svensklag

Fyra av de tjugoen Köpenhamnsspelarna som reste till Barcelona på tisdagsmorgonen är svenska. Alla med en viktigt uppgift i försvaret. Utöver Mikael Antonsson och Oscar Wendt har backen Peter Larsson och målvakten Johan Wiland chans att få möta Barcelonas giganter.

Statistiken talar emot det danska huvudstadslaget - fem förluster och en oavgjord i tidigare möten mot Barcelona i europeiska sammanhang. Ett i huvudsak skadefritt Barcelona-anfall på hemmaplan, med siktet inställt på att knuffa ner Köpenhamn från gruppledningen, är inte lätt att stoppa.

TT

Publicerad 2010-10-20 kl 13:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons