Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Så vill Uefa förändra CL - vill försvåra för svenska lag

Foto: Scanpix

Två år i rad har Malmö FF varit i Champions League. Nu vill Uefa förändra turneringen och göra det svårare för svenska lag kvalificera sig in i gruppspelet.

Champions League kan se helt annorlunda ut i framtiden. Idag rapporterar The Guardian om att Uefa suttit i möten där man planerar en omformering av turneringen där man vill få till fler möten mellan de stora lagen. Enligt uppgifterna så vill man ge fördelar till europeiska storlag, samtidigt som lag från länder - som till exempel Sverige - ska få det mycket tuffare att kvala in till turneringen.

- Uefa är i konstant diskussion med alla parter och ska några förändringar göras så måste samtliga vara överens, säger en talesperson till tidningen. 

Det som Uefa organisationen vill förändra är att man tar bort dagens upplägg med åtta grupper för att istället ersätta med två stycken större grupper med åtta lag i vardera grupp. Tanken är att fler storlag ska mötas under varje säsong, något som kan öka sponsorers intresse att gå in i klubben. På detta sätt kan lagen från Spanien, Italien och Frankrike öka sina intäkter då man annars riskerar att hamna efter Premier League-lagen.

Dessvärre för svensk del så skulle den nya idén göra det svårare för lag i lågrankade länder då ett nytt kvalsystem införs. Förändringarna kommer däremot inte ske inom den närmsta framtiden då Champions League precis inlett perioden med sitt nya tv-avtal.

- Just nu är det inte aktuellt under avtalsperioden 2015-18, säger samma talesman till The Guardian.

Publicerad 2016-03-24 kl 08:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER