Santin huvudperson när FCK slog Stabaek i CL-kvalet

FC Köpenhamn var skakat men lyckades ta hem första mötet med Stabaek i kvalet till Champions League med 3-1.

Det är skandinaviskt derby i kvalet till Champions League mellan FC Köpenhamn och Stabaek. Och det svenska och ex-allsvenska inslaget är stort.

I det första mötet av två startade FC Köpenhamn med Oscar Wendt och Mikael Antonsson i försvaret och danskarnas lag innehöll dessutom allsvenska bekantingarna Atiba Hutchinson, Cesar Santin och Ailton Almeida.

I Stabaek startade fyra svenskar: Daniel Nannskog, Fredrik Berglund, Pontus Farnerud och Pontus Segerström – och Johan Andersson byttes in.

FC Köpenhamn tog kommandot i första halvlek och ledde i halvtid med 2-0 efter mål av Grönkjär och Santin. Men i andra halvlek ändrades matchbilden och när Palmason reducerade för Stabaek började danskarna se nervösa ut.

En 2-1 ledning i bagaget kändes antagligen i minsta laget då Stabaek är svårspelade på konstgräset i inomhusarenan de har som hemmaplan.

Men med knapp tio minuter kvar av matchen fick danskarna en straff efter att Santin gått omkull efter en närkamp med Pontus Segerström.

Brassen tog själv hand om straffen och satte den säkert i nät. Returen spelas i nästa vecka, den 5 augusti.

FC Köpenhamn-Stabaek 3-1 (2-0)
1-0 Jesper Grönkjär (11), 2-0 Cesar Santin (41), 2-1 Palmi Palmason (58), 3-1 Cesar Santin (80 str).

Publicerad 2009-07-29 kl 22:37

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.