POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Schelin kan missa returen i CL - men tränaren inte orolig: ”Ingen betydelse”

Foto: Bildbyrån

Rosengårds stjärna Lotta Schelin byttes ut skadad i Champions Leagues kvartsfinal. Än så länge är anfallarens status oklar, men Schelin kan komma att missa returen nästa vecka.

Det var precis innan halvtidsvilan som Lotta Schelin klev av skadad i FC Rosengårds kvartsfinal i Champions League mot Barcelona (0-1). På presskonferensen efter matchen hade tränaren Jack Majgaard inte någon information om skadans omfattning.

- Det vet jag faktiskt inte. Hon gick ut.

Enligt journalisten Alva Nilsson är det eventuellt en skada i baksida lår, där Schelin ska ha sagt att det är ”osannolikt” att hon är tillbaka till returen. Hon ville dock inte säga mer innan en närmare undersökning är gjord.

Samtidigt gav också Majgaard svar på vad skadan hade för betydelse.

- Ingenting.

- Vi har många andra duktiga spelare. Det är duktiga spelare på bänken.

En av sakerna som Majgaard var besviken på var presspelet. Där pekade han ut att anfallarna borde ha gjort det bättre i första halvlek, då inkluderat Schelin.

- Barcelona är det bästa laget på att hålla i bollen.

- Det handlar mycket om att vi ska komma rätt i vår press och vara mer kompakta i det vi gör. Allt startar i vårt forwardsjobb och det är där vi är för passiva i första halvlek.

- Det är mycket att vi bara springer passivt istället för att gå dit och vinna boll.

Majgaard var också mer nöjd med andra halvlek och påpekade flera gånger att mötet inte är avgjort, trots onsdagens förlust. Han känner fortfarande att det är 50-50 inför returen och för att höja sig en nivå eller två behövs en Marta som syns ännu mer.

- Hela deras upplägg ligger på att hela tiden ha en spelare eller två tätt på Marta. Det är precis den lösningen vi måste hitta, för att hitta ytor där hon kommer i fart för det är där hon är bra.

Publicerad 2017-03-22 kl 22:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå