POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Simeone: "Det lag som kan övervinna nerverna har fördel"

Foto: Scanpix

BARCELONA. Enligt Diego Simeone kommer det krävas mer än fotbollsskicklighet för att ta sig till semifinal i Champions League.
- Det lag som kan övervinna nerverna och ångesten kommer ha fördel, säger Atletico-tränaren på presskonferensen inför matchen.

Real Madrid och Atlético Madrid går in i returen på Bernabéu efter att ha spelat 0-0 i det första mötet av Champions League-kvartsfinalen. I ett Madridderby kan allt hända och Diego Simeone tror att nerver och ångest kan spela en avgörande roll i vem som tar sig till semifinal i turneringen.

- Det här är en spännande match. Den här typen av fotbollskvällar är få och du måste njuta av dem. Ångest, engagemang, nerver, spelarna kommer känna allt detta. De som lyckas övervinna det och spela matchen kommer ha en fördel.

Ingen press
Atlético-tränaren tror inte att något av lagen har en specifik press på sig att vinna matchen utan att det mer handlar om ett ansvar.

- Inget av lagen är pressat. Pressen är, som vi alltid säger, en annan grej i livet. Vi har båda våra ansvar och jag tror inte att något av lagen har ett mindre ansvar än det andra. Båda kommer spela med sina vapen och de behov som matchen medför.

Något som på förhand talar för Atleti är att Real Madrid kommer till matchen med stora skadebekymmer. Där Modric, Benzema och Bale inte kommer vara tillgängliga för Ancelotti.

"Stor entusiasm"
- Det är klart att egenskaperna hos spelarna (som ersätter) inte är den samma. Men de kommer komma in med väldigt stor entusiasm, vilket vi måste vara beredda på. Annars förändras inte mycket för oss. Vi har en bild av hur vi tror motståndarna kommer ta sig an matchen och från där kommer vi försöka att hitta sätt som vi kan skada dem på, säger Simeone på presskonferensen inför matchen.

Publicerad 2015-04-22 kl 14:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå