Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Simeone hyllar MFF inför CL: "Har stor respekt för dem"

Foto: Scanpix

MADRID. Diego Simeone är  imponerad av Malmös unga spelare inför mötet i Champions League.
- Jag har sett få lag där spelarna anpassat sig så snabbt till olika spelsystem, säger argentinaren under presskonferensen inför CL-mötet med Malmö.

Under onsdagskvällen tar fjolårets Champions League-finalister Atlético Madrid emot Malmö FF på Vicente Calderón. Trots att det på pappret är stor nivåskillnad på de två lagen så vill Diego Simeone inte underskatta sina motståndare.

- Jag har stor respekt för Malmö, de spelar väldigt disciplinerat och jobbar bra som ett lag. Spelarna anpassar sig väldigt snabbt efter vad tränaren säger framförallt när det kommer till olika spelsystem och det är något jag inte sett speciellt ofta. De har många unga spelare och kanske är det därför de är så bra på att anpassa sig till nya taktiska idéer.

Malmö har siktet inställt på en tredjeplats i gruppen men Simeone är säker på att svenskarna kommer vara med in i det sista i kampen om åttondelsfinalerna.

- Det är ett farligt lag som kommer bli svåra att möta. Malmö kommer kämpa in i det sista för att gå vidare.

Trots att Atlético är klara favoriter tror Simeone att Malmö kan ställa till med problempå Vicente Calderón.

- Det är bara logiskt. En match är en match och det finns alltid möjligheter. För oss gäller det att spela intelligent och vara beredd på deras snabba kontringar. Men Malmö är ett snabbt lag som har individuellt skickliga spelare.

För Atlético som tog sig till final i fjolårets upplaga av Champions League är det logiskt att ha siktet inställt på att vinna gruppen, men Simeone vill inte gå händelserna i förväg.

- Du kan alltid prata om vilka möjligheter som finns men för oss handlar det om nuet och just nu är allt fokus på matchen mot Malmö, för oss finns det inget viktigare just nu än att vinna den, säger Simeone under presskonferensen.

Publicerad 2014-10-22 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons