POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Simeones besked - Courtois spelar: Inget att diskutera

Enligt avtalet är det för dyrt att låta honom spela.
Enligt Uefa är avtalet ogiltigt.
Därför kan Thibaut Courtois stoppa sin egen klubb från att nå final i Champions League.

Atlético Madrids succémålvakt Thibaut Courtois är utlånad från Chelsea — laget som väntar i den första Champions League-semifinalen i fotboll på tisdagskvällen.

När klubbarna kom överens om lånet för tre år sedan infogades en klausul i avtalet enligt vilken Atlético Madrid ska betala en "straffavgift" till Chelsea för att Courtois ska få spela mot sin ägarklubb — enligt uppgifter i spanska medier motsvarande 25 miljoner kronor per match, en summa spanjorerna inte har råd med.

Ogiltig klausul

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa menar att klausulen är ogiltig och att det är fritt fram för den belgiska landslagsmålvakten.

Atlético Madrids tränare Diego Simeone har inga tankar på att ställa över Courtois.

- Ingen har sagt något till mig så som det är nu kommer han att spela. Det är inget att diskutera, säger argentinaren.

Själv har Courtois sagt att han gärna spelar mot Chelsea och lagkaptenen Gabi tror att den långa belgaren kommer att hantera situationen på ett bra sätt.

- Han är väldigt fokuserad och även om han är ung (21 år) är han stark nog att inte låta sig påverkas, säger den defensiva mittfältaren.

"Är gentlemän"

Atlético Madrid är i semifinal i mästarcupen för första gången sedan 1974. Även för spelarna är det ett speciellt tillfälle, något som enligt Gabi borde tala för att Courtois gör sitt bästa.

- Han är väldigt laddad. Det här är en möjlighet som inte dyker upp särskilt ofta, att tillhöra ett lag som kan nå final. Chansen att det ska hända igen är väldigt liten, säger Gabi.

Frågan är om sista ordet är sagt. I förra veckan uttalade sig Atlético Madrids ordförande Enrique Cerezo i ärendet.

- Jag tror att han kommer att spela mot Chelsea, men bara om vi kommer överens med dem. Vi är gentlemän och lever upp till allt vi skriver under på, sade han enligt goal.com.

Publicerad 2014-04-22 kl 06:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå