POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Sir Alex: Det var ödet

Det var ödet som gav Manchester United segern i Champions league-finalen över Chelsea, anser managern Alex Ferguson.
-Jag tror ödet spelar in, precis som det gjort hela säsongen. Men vi hade också en orsak till att vinna. Och de som har orsaker är svåra att slå, säger Sir Alex.

Orsaken som Ferguson pratar om är 50-årsminnet av flygkraschen i München, då många Unitedspelare omkom. Några av de överlevande var på plats på Luzsjnikistadion på onsdagskvällen.

-Jag sade till spelarna på kvällen innan matchen att vi inte skulle svika minnet av "Busby Babes", säger Ferguson.

Ödet som spelade pokalen i händerna på United var framför allt att Chelseakaptenen John Terry halkade just när han skulle slå sin straff. Han fick iväg skottet men bollen tog i stolpen. Det innebar att båda lagen missat varsin straff efter de ordinarie fem omgångarna.

-Vi fick en öppning när John Terry halkade och då trodde jag att vi skulle vinna matchen, säger Ferguson.

Kanske var det också ödet som gjorde att Unitedmålvakten Edwin van der Sar gick åt rätt håll och räddade Nicolas Anelkas straff, vilket avgjorde tillställningen, som stod 1-1 efter full tid och förlängning.

-Jag visste var han skulle slå straffen, jag kände det på mig, säger van der Sar.
Segern var Manchester Uniteds tredje genom tiderna, och den andra med Sir Alex vid rodret (den första kom 1999). Det var också första gången som den 66-årige mästartränaren Ferguson vinner en avgörande match på straffar.

-Det var sjunde gången gillt, så jag är så stolt och glad.

-Men en av mina styrkor är att jag inte låter sådant här stiga mig åt huvudet. Det sjunker undan snabbt. I morgon kommer jag att börja tänka på nästa säsong.

Publicerad 2008-05-22 kl 10:39
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå