Spurs klart för åttondelsfinal - körde över regerande mästaren Real Madrid

Tottenham imponerade stort mot Real Madrid under onsdagskvällen.
Engelsmännen vann med 3-1 och är nu klart för åttondelsfinal, trots att två omgångar återstår.
- Det var en fantastisk insats av laget, säger Dele Alli till BBC.

Harry Kane har dragits med en lårskada och anfallaren har missat de två senaste matcher för Tottenham. Till gruppfinalen mot Real Madrid är han dock tillbaka i startelvan. Real ger i sin tur 18-årige Achram Hakimi nytt förtroende från start i backlinjen, i skadade Dani Carvajals frånvaro. Dessutom tar Nacho, Rafael Varanes plats i mittförsvaret.

Spurs-backen Toby Alderweiereld åkte på en skada direkt i matchinledningen och tvingades byta. Ett oerhört tungt avbräck för hemmalaget.

Efter knappa halvtimmen lyckades man dock ta ledningen. En fin långboll hittade en Kieran Trippier, som i misstänkt offsideläge hittade Dele Alli, som tryckte in 1-0.

Den första halvleken var var böljande med mycket fart och chanser. Närmast att göra matchens andra mål var Harry Kane, men Kiko Casilla var bra med i Real-målet.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade Tottenham ledningen, och det var återigen Dele Alli som hittade nätet. Efter fint samarbete med Harry Kane tog sig engelsmannen förbi två Real-spelare och via ett försvarsben styrde sig skottet in till 2-0.

Real försökte få till en snabb reducering och var också ytterst när efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Målet kom dock inte, utan i stället kunde Tottenham kontra in trean. Harry Kane fick bollen och friställde Christian Eriksen. Dansken gjorde inget misstag och satte iskallt 3-0 för hemmalaget.

Cristiano Ronaldo gjorde ett tröstmål för Real Madrid med tio minuter kvar av matchen. Det räckte dock inte och Tottenham är nu klart för åttondelsfinal i Champions League.

- Vi spelade proffessionellt. Vi tar detta med oss till nästa steg. Vi är glada att vi är klara för åttondel, säger Eriksen till BBC.

Även tvåmålsskytten Dele Alli var nöjd med lagets insats.

- Det var en fantastisk insats av laget.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Sanchez, Kane, Dier, Alli, Eriksen, Winks, Davies

Real Madrid: Casilla, Ramos, Nacho, Ronaldo, Kroos, Benzema, Modric, Marcelo, Casemiro, Hakimi, Isco