Stjärnmålvaktens tavla stoppade Atleticos svit

Atletico var på väg mot femte raka vinsten i Champions League. Då bjöd lagets stjärnmålvakt Thibaut Courtois på en riktig blunder.

Försnacket handlade om ett Atletico som inte ville frysa i St Petersburg och därför packade 700 kilo extrakläder. En som var lite väl iskall i matchen var Atletico Madrids målvakt Thibaut Courtois i samband med att Zenit kvitterade till 1-1 efter 74 minuters spel. Belgaren såg ut att ha full kontroll på Valdimir Bystrovs misslyckade inlägg - som touchade på Toby Alderweireld och som sedan gick i en hög båge ned mot mål. Men Courtois räknade med att bollen skulle hamna bakom ribban och felkalkylen blev tydlig när den smet in bakom den hoppande målvakten.

Atletico tog ledningen i 53 minuten genom en snabb omställning där eleganten Raul Garcia - elegant - spelade fram Adrian som rusade fram och placerade in bollen under målvakten Lodigin.

Trots kvitteringen var Zenit mest missnöjt efter slutsignalen då laget nu kan tappa sin andra plats i gruppen till Porto. Om portugsierna vinner mot Austria Wien senare under tisdagen.

Atletico i sin tur - där  Diego Costa, David Villa, Felipe, Thiago och Diego Godin - fick vila då laget redan var klart för åttondelsfinal misslyckades med att bli det tredje spanska lag, efter Real Madrid och Barcelona såklart, att vinna fem raka matcher i CL-gruppspelet.

Zenit: Lodygin, Criscito, Lombaerts, Hubočan, Smolnikov, Sjirokov, Sjatov, Fayzulin, Witsel, Hulk, Kerzjakov

Avb: Baburin, Neto, Khodzhaniyazov, Zyryanov, Bystrov, Tymoshchuk, Arsjavin.

Atletico : Courtois, Alderweireld, Juanfran, Insua, Miranda, Koke, Raúl García, Rodríguez, Gabi, Guilavogui, Adrián López

Avb: Aranzubia, Manquillo, Giménez, Lucas, Óliver Torres, Baptistão, Ndoye.

Publicerad 2013-11-26 kl 19:52