Storseger för Tottenham efter överkörning i andra halvlek

Tottenham har skaffat sig ett gyllene läge att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League.
Detta efter 3-0 hemma mot Borussia Dortmund.
"Overklig insats i andra halvlek från hela laget", skrev skadade Harry Kane på Twitter.

Se Tottenhams mål i Sporten i spelaren.

Det var två skadedrabbade lag som möttes på Wembley under onsdagen. Tottenham saknade stjärnduon Harry Kane och Dele Alli medan bortalaget Dortmund fick klara sig utan kvartetten Lukasz Piszczek, Marco Reus, Julian Weigl och Paco Alcacer.

Första halvlek bjöd inte på speciellt mycket i chansväg, men bortalaget var något bättre och skapade också det hetaste. Christian Pulisic hade ett farligt avslut efter att Dortmund vunnit boll på offensiv planhalva och i slutet av halvleken hade mittbacken Dan-Axel Zagadou också ett läge att ge bortalaget ledningen. Men när domaren blåste av för halvtid hade inget av lagen lyckats näta.

Men innan den andra halvleken ens var två minuter gammal hade hemmalaget brutit dödläget. Jan Vertonghen, som vikarierade ute till vänster i Tottenhams backlinje, skickade in ett precist inlägg som Heung-min Son mötte med högerfoten. Volleyavslutet var distinkt och satt i nät bakom Roman Bürki i Dortmund-målet.

Tottenhams ledningsmål tog udden av Dortmunds offensiv och i stället var det hemmalaget som tog över spelet. Spurs hade dock svårt att skapa chanser, trots att Dortmund bjöd på en del ytor när Tottenham ställde om.

Sons mål såg länge ut att bli matchens enda, men med dryga fem minuter kvar höll sig Vertonghen framme på ett inlägg. Serge Aurier skickade in bollen från högerkanten till belgaren, som kunde stöta in bollen i nät. Men hemmalagets målfabrikation tog inte slut där.

I den 87:e minuten nådde inbytte Fernando Llorente högst på en hörna och knoppade in 3-0 från nära håll. Tottenham vann matchen med 3-0 och skadade Harry Kane gillade vad han såg.

"Overklig insats i andra halvlek från hela laget", skrev anfallaren på Twitter.

Jan Vertonghen stod alltså för ett mål och en assist, och hyllade laget efter insatsen.

- Vi hade självförtroendet att fortsätta köra och få det andra och tredje målet. Det var en av de där kvällarna. Och det var ett fantastiskt inlägg från Serge (Aurier) till mitt mål. Allt jag behövde göra var att styra in den.

Spurs har därmed skaffat sig ett gyllene läge att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Returmötet spelas i Tyskland den 5:e mars.

Lagens startelvor:

Tottenham: Lloris - Alderweireld, Foyth, Sanchez – Aurier, Winks, Sissoko, Vertonghen - Eriksen, Lucas, Son

Dortmund: Bürki - Hakimi, Zagadou, Toprak, Diallo - Pulisic, Delaney, Witsel, Dahoud, Sancho - Götze,