Straffmiss och mål från Zlatan - men tungt läge efter 2-2

Ligue 1

En missad straff och ett friläge åt fanders. Men även en påpasslig kvittering.
Zlatan Ibrahimovic hade en blandad afton när hans PSG spelade 2-2 hemma mot Manchester City i det första kvartsfinalmötet i Champions League.

Sju gånger har Zlatan Ibrahimovic fått sina drömmar om att få fingra på Champions League-pokalen krossade av brittiska lag.

Om det blir en åttonde? Oklart. Oavgjort, 2-2, inför nästa veckas retur på Etihad Stadium i Manchester innebär att Ibrahimovic och PSG inte klarar sig med 0-0 eller 1-1.

Å andra sidan håller den svenska landslagsstjärnans hysteriska målform i sig.

Inte ens en missad straff i 14:e minuten sedan Citys målvakt Joe Hart kastat sig exakt dit Ibrahimovic brukar slå sina straffar, ner i målvaktens högra hörn, eller ett missat friläge tio minuter senare fick självförtroendet att svikta.

Zlatan kvitterade

City hann visserligen ta ledningen genom Kevin de Bruyne i 38:e minuten. Men tre minuter senare var det utjämnat. Och det var Zlatan Ibrahimovic som gjorde det. Svensken hade identifierat Citys brasilianske back Fernandos stora svaghet. Oförmågan att hantera bollen. Så när Hart spelade bollen till Fernando närmade sig Ibrahimovic för att stressa backen, som slog bollen rakt på Ibrahimovics utsträckta fot och i mål. Mål för Zlatan i tredje slutspelsmatchen i rad.

En kvart in på den andra halvleken tog PSG ledningen. Angel Di Maria slog en hörna, Edinson Cavani steg till väders och fick huvudet på bollen, Hart fick fingrarna på densamma, men hade ingen chans när Adrien Rabiot slog in returen.

Nick i ribban

Minuter senare vädrade hemmasupportrarna mål men Ibrahimovics nick hamnade i ribban.

I stället bjöd PSG tillbaka. Försvarsslarv innebar att Fernandinho kunde sparka in 2-2 i 72:a minuten.

-
-
Publicerad 2016-04-06 kl 22:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.