Suarez vände matchen efter Torres mål och röda kort

La Liga

Fernando Torres gjorde 1-0, fick rött kort - och blev syndabock.
Luis Suárez vände matchen med två mål och Barcelona tog greppet om Champions League-kvartsfinalen mot Atlético Madrid, 2-1.
- Men mycket arbete återstår, sade lagkaptenen Andrés Iniesta.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Atlético Madrid slog ut Barcelona i kvartsfinalen i Champions League för två år sedan.

I en timme såg det ut som om lillebror från huvudstaden var på god väg att göra om bedriften.

Det var bortalaget som slog an tonen i matchen med sitt disciplinerade försvarsspel. Atlético krympte ytorna för Barcelonas bollartister och höll utan några större problem rent framför den slovenske landslagsmålvakten Jan Oblak.

Och längst fram hade laget en spelare som trivs särskilt bra mot katalanskt motstånd.

När Fernando Torres tunnlade målvakten Marc-André ter Stegen i den 25:e minuten gjorde han sitt elfte mål på 15 matcher mot Barcelona, och sitt sjätte på Camp Nou.

Torres såg rött

Den förre landslagsanfallaren fick ingen chans att förbättra sitt facit. Tio minuter efter ledningsmålet drog han på sig sitt andra gula kort för en klumpig tackling på Sergio Busquets - och skrev manus för resten av matchen.

Barcelona som kom till kvartsfinalen med en sällsynt förlust i ryggen - 1-2 mot Real Madrid i ligan var den första förlusten på 40 matcher - flyttade upp allt de hade och skruvade upp tempot i bollförflyttningarna.

Om det gick för trögt fram till Torres utvisning och hackade en smula ända in i omklädningsrummet, så blixtrade det till direkt efter paus.

Lionel Messi avslutade en snabb omställning med en cykelspark tätt utanför Oblaks vänstra stolpe, Neymar klippte upp bollen i ribban och Atlético-spelarna slängde fram räddande ben i sista stund vid var och varannan Barcelonaframstöt. Det numerära överläget resulterade i 20 spelare i eller i anslutning till bortalagets straffområde.

- Bollen gick mycket snabbare. Det gav ett effektivare anfallsspel, sade Andrés Iniesta till Viasat.

Målen kom

Målen dröjde en stund - men de kom.
I El Clásico vandrade supertrion Messi, Neymar och Luis Suárez mållös av Camp Nous gräsmatta.
Suárez såg till att det inte hände för andra matchen i följd.
Först styrde uruguayanen in Jordi Albas missriktade skott i den 63:e minuten, 1-1. Lite mer än tio minuter senare nickade han in Dani Alves perfekta inlägg, 2-1.

Barcelona behåller därmed favoritskapet in i returen på Vicente Calderón om en vecka.

- Vi är väldigt nöjda med att vi lyckades vända matchen. Det är ett bra resultat men det blir en tuff retur, sade Iniesta.

-
-
Publicerad 2016-04-05 kl 22:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.