Svängigt och oavgjort på Old Trafford

Man Utd-Porto 2-2
0-1, Rodriguez, 4'; 1-1, Rooney, 15'; 2-1, Tevez, 86'; 2-2, Marino, 89'

Porto kan vara på väg att göra vad man gjorde för fem år sedan - slå ut Manchester United ur Champions league. Efter 2-2 på Old Trafford har portugiserna ett bra läge inför hemmamatchen nästa vecka.

United fick en mardrömsstart i den första kvartsfinalmatchen mot Porto, när man efter bara fyra minuter åkte på ett baklängesmål på Old Trafford. Det började med att Cristiano Ronaldo utanför det egna straffområdet fumlade med bollen, som ändå nådde fram till Jonny Evans. Men i stället för att rensa slog mittbacken en passning rakt i gapet på Portoanfallaren Cristian Rodriguez, som enkelt kunde rulla in bollen bakom Edwin van der Sar.

Trots det genom hela andra halvlek darriga försvarsspelet lyckades United att kvittera efter kvarten spelad. Porto-backen Bruno Alves gjorde en praktmiss när han omedveten om Wayne Rooney slog en för lös passning hem till målvakten Helton. Rooney snodde åt sig bollen och lyfte in 1-1.

Rooney låg också bakom Uniteds 2-1-mål i den 86:e minuten när han från Gary Nevilles inkast klackade bollen vidare till inbytte Carlos Tevez, som tryckte in bollen. Men det var inte över där. Bortalagets Mariano Gonzalez gjorde utan markering 2-2 tre minuter senare.

Uniteds fick en sista chans att vinna matchen sedan Ronaldo fick med sig en frispark utanför Portos straffområde, men Neville sköt över.