Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Svårare CL-lottning för storlagen – Uefa vill ändra CL-seedningen

Foto: Scanpix

Gianni Infantino

Sju ligamästare och regerande Champions League-mästaren.

Så vill Uefa att första seedningspotten i lottningen till Champions Leagues gruppspel ska se ut i framtiden

Det är för Sky Sports som Uefas generalsekreterare Gianni Infantino berättar om det nya förslaget till seedning som Uefas exekutiva kommitté med största säkerhet kommer att rösta igenom.

Med det nuvarande systemet som helt baseras på Uefakoefficient kan ett mästarlag från en stor liga, exempelvis Manchester City, hamna i pott två och som det blev i år då lottas mot Bayern München. Ett system som Uefa anser straffar de lag som faktiskt vunnit sina ligor.

- Kommittén tyckte att det skulle finnas någon speciell belöning för de som vunnit sin inhemska liga, säger Infantino till Sky.

- Champions League-vinnarna och vinnarna från de sju bäst rankade länderna placeras i pott ett, inte de bäst rankade lagen.

Samtidigt som detta är goda nyheter för exempelvis ett lag som Olympiakos som därmed kan få chansen att slippa lottas mot högre rankade lag som i årets lottning så kan det innebära tuffare lottningar för topplag från exempelvis England och Spanien som tidigare varit i första seedningsgruppen trots att de inte varit ligamästare tack vare sin höga Uefaranking, till exempel Arsenal och Barcelona i årets turnering.

- Folk tyckte att det var konstigt att ett lag som var ligamästare  kunde hamna i en seedningsgrupp som var lägre än ett lag som kom tre i sin liga, säger Infantino.

I dragningen till den pågående Champions League-turneringen var bara tre av åtta lag i första seedningspotten mästarlag, Atlético Madrid, Bayern München och Benfica. Real Madrid, Barcelona, Porto, Chelsea och Arsenal hade alltså seedats i någon av de lägre seedningsgrupperna. I deras ställe hade Manchester City, Juventus, PSG, Sjachtar och CSKA Moskva istället varit med i första seedningsgruppen.

Publicerad 2014-10-09 kl 20:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons