POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Svidande kritiken: "David Luiz spelar som en åttaåring"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

David Luiz sågas efter PSG:s 3-1 förlust hemma mot Barcelona.
Den engelske legendaren Glenn Hoddle är inte nådig i sin kritik.
- Han gör vad en åttaåring som inte blivit tränad gör, säger han i Sky Sports.

I åttondelsfinalen var han en av PSG:s stora hjältar när Chelsea slogs ut. I gårdagens kvartsfinal hade David Luiz det betydligt tyngre. Brassebacken har skadekänningar och inledde på bänken, men efter knappt 20 minuter fick han ersätta sin landsman Thiago Silva.

Luiz blev sedan uppsnurrad av Luis Suarez flera gånger och kritiserades hårt för sitt försvarsspel - bland annat i sociala medier. Även i Sky Sports studio haglade kritiken. Den tidigare engelske förbundskaptenen Glenn Hoddle, som jobbar som bisittare i kanalen, sågade brassen totalt.

- Även om du inte är 100 procent kan du inte visa sån brist på ett syfte, säger han och fortsätter.

- Han är siste man på planen när Suarez plockar upp bollen och börjar springa med honom. Han inser att han är siste man och det allra sista du borde göra när du är siste man är att hoppa in, du borde försöka köpa tid tills ditt lag är tillbaka. Istället gör han vad en åttaåring som inte blivit tränad gör: han försöker vinna den genom att sätta ned båda fötterna. Men när han gör det kan han inte röra sig nånstans. Och Suarez tunnlar honom igen.

Hoddle menar också att kritiken inte bara rör gårdagens match, utan ser David Luiz som en säkerhetsrisk för PSG i mittförsvaret.

- Det har han alltid varit. Du måste hitta en plats för honom på mittfältet eller till och med som högerback, säger han.

- Han är en fotbollsspelare som gillar att leka i parken när det inte finns några regler. Han är en talang men det är inte vad fotboll handlar om.

Publicerad 2015-04-16 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå