Tel Aviv stora skrällen bland CL-lagen

Valencia, Dinamo Zagreb och Sjachtar Donetsk gjorde Malmö FF sällskap till Champions League från tisdagens kvalspel.
Samt Tel Aviv, som skrällbesegrade Basel tack var fler bortamål.

Tel Aviv bäddade för avancemanget med att spela 2-2 i bortamötet med Basel. Två mål som blev guld värda. Returen i Tel Aviv slutade 1-1. Luca Zuffi satte Basel i förarsetet med sitt mål i elfte minuten, men Eran Zahavis kvittering i 24:e minuten vände alltihop till israelisk fördel.

Lättast väg i returerna i den sista kvalomgången fick Dinamo Zagreb. Det kroatiska laget hade med sig 2-1 från albanska Skënderbeu och spädde på med 4-1 hemma.

Oväntat tufft blev det för Valencia, som kom till Monaco med 3-1 i bagaget. Efter Negredos tidiga 1-0 i fjärde minuten såg saken klar ut för det spanska laget. Men kvittering av Andrea Raggi och 2-1 av Elderson i 75:e minuten skapade nerv i matchens slutskede. Valencia höll undan till 4-3 sammanlagt.

För Sjachtar Dobnetsk räckte det med att spela 2-2 hemma mot sedan alla målen kommit under den första halvtimmen. Det ukrainska laget vann första mötet borta med 1-0.

Publicerad 2015-08-25 kl 23:07