POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Terry: "Barcelona, Real Madrid och United hade fått straff"

Chelsea blev blåst på straffen. Något liknande hade aldrig hänt Manchester United, Barcelona eller Real Madrid, hävdar John Terry.
- Det är vi mot världen, säger han.

Vad mittbacken har outsägligt svårt att smälta är den omtalade närkampen i slutet av Champions League-kvarten på Stamford Bridge i onsdags. Patrice Evra tacklade Ramires – som gick omkull i målområdet. Men domaren valde att fria, och Manchester United kunde åka hem med 1-0 i bagaget inför returen.

- Vi kan inte tala från hjärtat, det är lite frustrerande. Jag måste tänka på hur jag uttrycker mig för att inte bli avstängd i nästa match, säger Terry när han kommenterar händelsen.

Ändå lyckas Londonlagets kapten inte helt med att hålla inne känslorna. Han drar omedelbart en parallell till mötet med Barcelona för två år sedan – då norske domaren Tom Henning Övrebö utsågs till syndabock och utsattes för ett sällsynt drev efter att ha missat flera liknande incidenter ute på planen.

- Det är inte första gången det har hänt. Men på andra platser i Europa – på Old Trafford, på Camp Nou, på Santiago Bernabeu – där hade det blivit straff. Jag sade det till grabbarna efteråt: ”Det är vi mot resten av världen”. Med allt som skett de senaste åren är det ganska uppenbart, säger Terry till Daily Telegraph.

Han är inte den ende som uttalat sig offentligt om Ramires och situationen denne var inblandad i. Enligt Chelseas manager Carlo Ancelotti visade domaren bristande ”karaktär, mod och personlighet” när han lät händelsen passera ostraffad.

Men Manchester Uniteds Alex Ferguson håller inte med.
- Jag har inte dåligt samvete alls. Någon sade att det skulle vara straff. Men från där jag satt tycktes det som en 50-50-situation. Dessutom var detta det första beslutet vi fått med oss här (på Stamford Bridge) de senaste sju åren, sade han efter kvartsfinalen.

Publicerad 2011-04-08 kl 09:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå