TV: Tredje raka CL-titeln för Real – Bale frälste med dubbla mål

La Liga

Inhopparen Gareth Bale sänkte Liverpool i Champions League-finalen.
Med dubbla mål – varav en makalös cykelspark - tog han Real Madrid till den tredje raka titeln i turneringen.
- När jag kom in ville jag göra avtryck, säger Bale enligt Uefa.

Se sporten med alla Real-Madrid-mål från matchen i spelaren.

Real Madrid kom till Champions League-finalen mot Liverpool med två turneringssegrar. Managern Zinedine Zidane valde att ge samma elva som slog Juventus med 4-1 i Cardiff förra året förtroendet igen. Och visst skulle det bli en ny triumf för Real. I finalen i Kiev vann ”marängerna” med 2-1.

I den första halvleken hamnade mycket av fokus på två trista skadeavbräck. Liverpools skyttekung Mohamed Salah tvingades utgå efter en halvtimme efter att ha landat illa på axeln i en duell med Sergio Ramos. Egyptiern bröt ihop i tårar när han lämnade planen.

Bara drygt fem minuter senare fick även Real Madrids Dani Carvajal lämna planen skadad. Backen hade även han tårar i ögonen när han lämnade finalen.

I andra halvlek hettade det till rejält i chansväg, och målen skulle komma. Direkt efter paus fick Isco ett jätteläge när bollen lite slumpartat studsade fram till spanjoren. Avslutet tog klockrent i ribban och ut.

Kort därefter kom 1-0-målet för Real. Liverpools målvakt Loris Karius kastade ut en boll som Karim Benzema sträckte fram benet på och styrde in 1-0. En riktig bjudning av målvakten.

Svaret kom snabbt. I den 55:e minuten fick Liverpool en hörna som Dejan Lovren nickade mot mål. Sadio Mané hann före Keylor Navas och kunde styra in 1-1.

I den 61:a minuten byttes Gareth Bale in i matchen, och det skulle inte dröja länge innan walesaren satte avtryck i matchen. Efter en mindre än tre minuter på planen slog Bale till med en cykelspark av den högre skolan. Bollen fick en hög bana och överlistade Karius fram till 2-1.

Sadio Mané var den som hotade mest i Liverpool. I den 70:e minuten var senegalesen nära att bli tvåmålsskytt, men hans låga skott mot bortre tog i stolpen och ut.

Istället för en kvittering så punkterade Gareth Bale matchen med ett distansskott i den 84:e minuten. Bollen gick rakt på Loris Karius som tappade in bollen i mål. Det var målvaktens andra stora tabbe i matchen.

Real Madrid vann med 3-1 och tog den tredje raka titel i Champions League – och den 13:e totalt.

- Jag var väldigt besviken över att inte starta matchen, jag kände som att jag förtjänade det. Det bästa jag kunde göra var att komma in och göra avtryck - och det gjorde jag, säger matchhjälten Gareth Bale enligt Uefa.

Walesaren håller 2-1-målet som det bästa i hans karriär.

- Ja, det måste det vara. Champions League-final, det finns ingen större scen. Jag är bara glad över vinsten. När jag kom in ville jag göra avtryck.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco, Ronaldo, Benzema.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané.