POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Trots CL-förlusten - PSG vill behålla Blanc

PSG är utslaget ur Champions League, men klubbens president har ändå fullt förtroende för att huvudtränaren Laurent Blanc ska kunna utveckla klubben.

Trots att PSG misslyckades med att utmana om guldet i Champions League, vilket var huvudmålet för säsongen, så sa PSG:s klubbpresident Al-Khelaïfi till Canal+ att tränaren Laurent Blanc ska stanna kvar.

- Även efter den här förlusten är Blanc den bästa tränaren för oss. Jag litar på honom och på laget.

Kontraktet med Blanc förlängs automatiskt till 2015 när ligatiteln är säkrad, men det finns diskussioner i Frankrike om att Blanc inte är tillräckligt stark i de stora matcherna. Det exemplet som oftast dyker upp är från kvartsfinalen i EM 2012, då Blanc som förbundskapten för Frankrike ställde upp med en udda taktik mot Spanien vilket innebar en säker förlust. Även under tränartiden i Bordeaux hade laget ibland problem när spelarna kände att det fanns för mycket att förlora. 

Det går konstanta rykten om att PSG inte skulle tacka nej om någon av fotbollsvärldens största tränare blev tillgängliga. I dagsläget är Arsène Wenger PSG:s prioritet, baserat på att Wengers framtid ännu inte är bestämd. Det har i flera månaders tid rapporterats om att Blanc ska få ett kontrakt som sträcker sig till 2016, men inget är klart. 

Publicerad 2014-04-09 kl 16:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå