Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Trots CL-uttåget - Peking tror på stor framtid: "Kan bli minst lika bra som guldlaget"

Foto: TT

NORRKÖPING. Uttåg mot Rosenborg - men efter kvalreturen var det ett stolt IFK Norrköping som mötte media.
- Det här laget kan bli minst lika bra som guldlaget, säger Andreas Johansson.

Det blev till slut en sammanlagd 5-4-förlust mot Rosenborg efter två matcher i Champions League-kvalets andra omgång för IFK Norrköping. Onsdagens match på Östgötaporten slutade 3-2 till Peking, efter att laget legat under med 2-0.

Samtliga spelare i Norrköping som Fotbollskanalen pratade med efter matchen uttryckte en stolthet över lagets insats hemma mot den norska storklubben.

- Jag kände att vi skulle kunna få in en boll till, till 4-2 och i alla fall få lite darr. Men det är klart, när man ligger under med 0-2 och måste vända till 5-2, det är rätt svårt naturligtvis. Men vi gav det ett försök. Alla spelade med hjärta för klubbmärket, det visade vi verkligen. Vi satsade ordentligt och gjorde en bra match, men det känns som att vi inte riktigt hade marginalerna med oss, säger kaptenen Andreas Johansson.

- Det känns som att vi möter ett väldigt bra lag där vi är bra med i matchen, men samtidigt får man inte glömma att det bara är fyra spelare med i startelvan som var med i guldlaget i Malmö i höstas. Hade vi haft det laget hade vi nog varit ännu bättre. Samtidigt håller det här laget på att växa samman och bli starkare. Det här kan nog bli minst lika bra, men vi kanske inte är på den nivån just i dag i jämförelse med hur bra vi var då. Vi gjorde dock en fantastisk match där vi ger allt, och det ser man på fansen efteråt när de hurrar åt oss trots att vi åkt ut. Så stor eloge och credd till hela laget.

Även managern Jens Gustafsson var imponerad över sina adepter efter segern mot Rosenborg.

- Resultatet över 180 minuter är så klart en besvikelse, men matchen i dag (läs under onsdagen) är allt annat än en besvikelse för oss. Vi är väldigt stolta över hur vi uppträder på planen, hur vi aldrig ger oss, hur vi spelar för varandra och att vi spelar den offensiva och frejdiga anfallsfotbollen som vi vill. Vi ger varandra en positiv energi som är bra och jag vill speciellt tacka publiken som kom hit och gav matchen den inramning och den möjlighet att vi kunde prestera på det sättet. Det är definitivt deras förtjänst. Vi är angelägna om att de som var här går på stranden och äter glass, eller vad de nu gör torsdag och fredag, och sen kommer hit på lördag igen. Då ska vi göra allt i vår makt för att visa upp det här IFK Norrköping igen, säger Gustafsson.

- För hela föreningen är det här oerhört utvecklande. Vi har inte varit i den här typen av matcher tidigare, med allt vad det innebär både på och utanför plan. Det här kommer lyfta oss ännu mer, det är vi helt övertygade om, fortsätter managern.

Yttermittfältaren Nicklas Bärkroth är inne på samma linje.

- Nu är det tungt. Vi gör en riktigt bra match och ger oss verkligen chansen. Vi vinner med 3-2 mot norska mästarna och ändå står vi som förlorare, så det är tungt. Det är ett extremt bra lag vi möter, de är väldigt skickliga, så det är en riktigt stark match som hela laget gör. Vi är stolta över vår prestation, säger Bärkroth.

- Det är framför allt erfarenheten vi tar med oss, det är jätteviktigt att få den här typen av matcher både som lag och som individuella spelare. Nu har vi fått känna på det, då tar vi med det i ryggsäcken.

Anfallaren Sebastian Andersson menar att det finns mycket kvalitet att hämta ur den här IFK-truppen.

- Jag tycker det finns hur mycket potential som helst i det här laget. Vi har unga spelare som tar för sig och det finns hur mycket som helst att hämta ut av dem. Vi har en bra blandning också, med "Ante" (Andreas Johansson) och "Daja" (Daniel Sjölund) som är det lite äldre gardet och är fantastiska spelare. Det finns mycket att lära av dem. Det här kan bli väldigt kul i framtiden, säger Andersson.

Publicerad 2016-07-21 kl 07:26
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER