Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Trots dopingmisstankarna - brassen spelade viktiga CL-kvalet

Foto: Scanpix

Den brasilianska landslagsmittfältaren Fred åkte fast i ett dopingtest under Copa America. Trots det spelade han hela matchen när Shakhtar Donetsk igår CL-kvalade mot Fenerbahce.
- Vi skrev i rapporten att vi är missnöjda och kände obehag, säger en representant för den turkiska klubben.

Det var under Copa America som den brasilianska mittfältaren Fred åkte fast i ett dopingtest. Ännu har inte resultatet från B-provet kommit och därför går brassen i väntan på sin dom. Tills att straffet bestäms så är mittfältaren tillgänglig för spel, något som också Shakhtar Donetsk igår utnyttjade under Champions League-kvalet mot Fenerbahce.

– Innan matchen rekommenderade Uefa oss att inte använda honom, men vi har inte fått något dokument på det och det var bara en muntlig rekommendation, säger tränaren Mircea Lucescu till Channel News Asia efter matchen.

Det ukrainska laget fick med sig 0-0 hemifrån Turkiet och efteråt var motståndarlaget allt annat än nöjd med brassens närvaro.

– Vi skrev i rapporten att vi är missnöjda och kände obehag, sa en representant från den turkiska klubben efter matchen till den turkiska tidningen Zaman.

Publicerad 2015-07-29 kl 15:30
Annons
Annons
Annons