Tuff kväll för svensklaget - Chelsea körde över Krasnodar och vann enkelt

Det blev en tuff kväll för svensklaget Krasnodar mot Chelsea.
Londonlaget körde över ryssarna och vann med 4-0.
- Ziyech var väldigt, väldigt bra, säger Frank Lampard på presskonferensen efter matchen.

Svensklaget Krasnodar, under onsdagskvällen emot Chelsea i Champions League. Den ryska klubben får klara sig utan Viktor Claesson som fortsatt är skadad. Chelsea har lämnat mittbacksstjärnan Thiago Silva hemma och roterar en del.

Chelsea började matchen bra och Timo Werner fixade straff efter bara 13 minuter. Straffen tog Jorginho hand om, och placerade den efter sitt hopp till vänster - men bolllen träffade stolpen och studsade via målvakten ut. Missad straff och fortsatt lika, 0-0.

Kristoffer Olsson varnades i den 23:e minuten efter en sen tackling på Chelseas Kai Havertz. Svensken gick in med dobbarna och fick gult kort direkt.

I den 27:e minuten tog Chelsea ledningen. Londonlaget spelade ut Krasnodar och Callum Hudson-Odoi avslutade anfallet, men målvakten Safonov tappade in bollen och 1-0 till Chelsea var ett faktum. 1-0 slutade även den första halvleken.

Efter bara drygt tio minuter i den andra halvleken var Krasnodar nära att kvittera. En hörna resulterade i Yuri Gazinskiy kunde ta skott. Ett skott som träffade ribban och Chelsea behöll ledningen.

Chelsea skulle få en till straff i den 76:e minuten. Då hade Jorginho bytts ut och det var dags för Werner att testa lyckan. Tysken bombade in straffen otagbart för Krasnodars målvakt.

I den 80:e minuten skulle Hakim Ziyech, som gjorde sin första start för säsongen, utöka Chelseas ledning till 3-0 efter fint förarbete från Werner och nyinbytte Christian Pulisic (som även fixade straffen).

Pulisic, som efter ett han blev inbytt i den 71:e minuten. Skulle utöver sin fixade straff hinna med att göra mål. Efter förarbete från Tammy Abraham och Mason Mount kunde amerikanen avsluta anfallet genom att sätta 4-0.

Matchen slutade 4-0 och Chelsea tog sig upp på fyra poäng i gruppen. Svenskarna i Krasnodar lämnade planen poänglösa.

Krasnodar: Safonov - Smolnikov, Martynovich, Pantaleao, Tjernov - Utkin, Vilhena, Olsson, Gazinskiy, Ramirez, Berg

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Chilwell - Kovacic, Jorginho - Ziyech, Havertz, Hudson-Odoi - Werner

-
-
Publicerad 2020-10-28 kl 20:45

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.