Tufft utgångsläge för Leipzig efter förlust mot Porto

Porto tog tre viktiga poäng mot Emil Forsbergs RB Leipzig i Champions League.
Målet gör att portugiserna passerar Leipzig i gruppen och är ny tvåa.

Emil Forsbergs Leipzig jagar avancemang från grupp G i sin debutsäsong i Champions League. Under onsdagen åker tyskarna till Portugal för möte med Porto.

Leipzig fick en riktig mardrömsstart på matchen när Portos lagkapten Hector Herrera gav hemmalaget ledningen redan efter en kvarts spel.

Fem minuter senare var dock Leipzig och Emil Forsberg nära att kvittera. Svensken sköt något överraskande en frispark från långt håll på mål, och ställde så när José Sà i målet.

Direkt i inledningen på den andra halvleken kvitterade Leipzig. Marcel Sabitzer hittade Timo Werner i djupled och tysken satte iskallt 1-1.

Kvarten senare skulle hemmalaget ta ledningen på nytt genom Danilo Pereira.

På övertid fastställde sedan Maxi Pereira slutresultatet till 3-1. Ett resultat som gör att Porto går om Leipzig och är ny tvåa i gruppen.

Porto: José Sà - Ricardo, Felipe, Marcano, Telles - Corona, Herrera, Danilo, Brahimi - Marega, Aboubakar

Leipzig: Gulasci - Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg - Kampl, Keita- Forsberg, Sabitzer, Bruma - Augustin

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.