Tung start på CL-kvalet för AIK - föll efter mardrömsstart

Efter 13 minuters spel låg AIK under med 1-0 och hade dessutom en man utvisad.
Och när domaren blåste av för full tid hade AIK förlorat borta mot Ararat i Champions League-kvalet.
En tung start på årets Europaäventyr för Gnaget.
- Det handlade inte om att vinna till varje pris, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Radiosporten

Under tisdagen inledde AIK årets Champions League-kval med spel borta mot armeniska Ararat. Solnalaget mönstrade en startelva där flera ordinarie spelare saknades och bland annat fanns varken Daniel Sundgren eller Per Karlsson med i truppen och Sebastian Larsson inledde matchen på bänken.

En av spelarna som fick förtroende från start var däremot Robert Lundström. Ytterbacken som skadade sig allvarligt i början av förra säsongen och varit borta sedan dess, bortsett från ett kortare inhopp mot Malmö FF i allsvenskan.

Men Lundström hade långt ifrån en rolig dag på jobbet.

Först orsakade han den straff som hemmalaget Ararat tog ledningen på redan efter tre minuters spel och tio minuter senare fick han sitt andra gula kort och visades därmed ut.

En tuff start för Gnaget som dock skulle komma igen i slutet av halvleken.

Efter knappt 30 minuters spel hade Chinedu Obasi ett farligt avslut i straffområdet som räddades på mållinjen och tio minuter senare höll sig AIK-anfallaren framme på nytt på en hörna, som han lyckades skarva in i nät fram till 1-1.

1-1-resultatet såg ut att stå sig halvleken ut men i slutet av den första kom nästa mål för hemmalaget när Petros Avetisyan från nära håll kunde raka in sitt andra mål för dagen.

I andra halvlek tryckte AIK fram positionerna och islutet av matchen försökte man skapa tryck mot Ararats straffområde, utan att lyckas fullt ut.

Tarik Elyounoussi hade ett avslut som smet precis utanför målramen, men AIK lyckades inte näta fram till 2-2.

Därmed har AIK uppförsbacke inför returen nästa vecka där man alltså måste vinna för att ta sig vidare till nästa runda i CL-kvalet.

AIK:s tränare Rikard Norling till Radiosporten:

- Det handlade inte om att vinna till varje pris. Vi vet att vi har hemmamatchen kvar. Vi har med oss bortamålet, men det betyder bara det vi vill att det ska betyda om vi gör det vi ska på hemmaplan.

Ararat: Abakumov - Pashov, Meneses, Guz, Achenteh - Kodjo, Malakyan - Narsingh, Avetisyan, Sanogo - Kobyalko.

AIK: Linnér - Granli, Dimitriadis, Mets - Lundström, Hussein, Adu, Elyounoussi, Salétros - Goitom, Obasi.