TV: AIK föll i första mötet med Maribor: "Viktigt bortamål"

Champions League-kval

AIK hade 1-1 efter en halvtimmes spel.
Men ett hörnmål av Maribor gav seger för det slovenska laget - och förlust för AIK.
- Vi har med oss ett väldigt viktigt bortamål, säger Sebastian Larsson till Eurosport.

Se samtliga mål från matchen längre ner i artikeln.

AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under onsdagen ställdes AIK borta mot Maribor i Champions Leagues andra kvalomgång – och laget fick en mardrömsstart.

Efter drygt fem minuter tog hemmalaget från Slovenien ledningen genom Rok Kronaveter som fri med Oscar Linnér i AIK-målet kunde rulla in 1-0.

AIK skulle dock komma tillbaka i halvleken – både spel- och målmässigt. Knappa halvtimmen in i matchen slog Sebastian Larsson en fin boll till Henok Goitom. Anfallaren tog emot bollen och från vänster i straffområdet placerade han elegant in 1-1-kvitteringen.

Men det oavgjorda resultatet skulle inte bli långvarigt.

Bara tio minuter efter AIK:s 1-1-mål fick Maribor en hörna som Kronaveter skickade in till en framstormande Sasa Ivkovic som kunde nicka in 2-1 för Maribor, vilket också var ställningen i halvtid.

- Vi får inte släppa in mål på fasta situationer, speciellt när han får hoppa så fritt, sa AIK:s Goitom till Eurosport i halvtid.

I den andra halvleken tryckte AIK upp sina positioner en del, men skapade ingen riktigt het kvitteringschans och i stället var Maribor nära att utöka till 3-1 flera gånger om i matchens slutskede.

Slutresultatet blev hur som helt 2-1 till Maribor.

AIK:s Sebastian Larsson till Eurosport.

- Det gick i vågor. De hade lite längre perioder av press utan att skapa jättefarliga chanser. Det böljar lite och i slutet ville de jättegärna ha med sig ett till mål. Det lever i allra högsta grad.

Trots förlusten var Larsson inte helt missnöjd med resultatet.

- Rent spontant gör vi en ganska dålig match med bollen på deras planhalva. Men jag är väldigt hoppfull.

- Vi har med oss ett väldigt viktigt bortamål.

Lagens startelvor:

Maribor: Piric - Milec, Ivkovic, Pericic, Viler - Cretu, Vrhovec - Hotic, Kronaveter, Kotnik - Tavares

AIK: Linnér - Granli, Karlsson, Mets - Rashidi, Larsson, Adu, Elyounoussi, Salétros - Sigthorsson, Goitom

-
-
Publicerad 2019-07-24 kl 22:09

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.