TV: Ajax slog Barca med tio man

Trots nästan en hel halvlek med bara tio man lyckades Ajax besegra Barcelona - och för holländarna lever drömmen om avancemang till åttondelsfinalerna.

Ajaxjubel mot Barcelona

Ajax tog emot Barcelona och gästerna kom till spel utan Messi, Adriano, Alves, Valdes, och avstängde Sanchez.

Båda lagen hade chanser under matchinledningen men det var Ajax som gjorde första målet. Van Rihjn gjorde ett inspel från högerkanten och i straffområdet dök Thulani Serero upp framför Carles Puyol och kunde stöta in bollen bakom Pinto.

Några minuter innan halvtid lämnade Pinto retur på ett skott från Fischer men mittbacksparet Pique och Puyol övertygade inte i sina försök att reda ut situationen. Först misslyckades Pique med att få undan bollen, sedan studsade den upp på Puyols hand och förbi honom innan den hamnade hos Danny Hoesen som avslutade med att slå bollen mellan Piques ben och in i mål för 2-0.

I andra halvlek fick Barcelona kontakt igen i 49:e minuten efter att Xavi reducerat på straff. Straffsituationen hade sin upprinnelse i en dålig hemåtpassning av van Rihjn som gjorde att Veltman hamnade på efterkälken varpå Neymar hann först på bollen. Veltman gjorde omkull Neymar och domaren bedömde det som en målchansutvisning. Xavi satte alltså den efterföljande straffen och Ajax fick forsätta med tio man.

Det numerära underläget till trots kunde Ajax hålla undan och bärgade en trepoängare som inte många lag brukar få med sig mot Barcelona.

Barcelona leder fortfarande gruppen och kan se fram emot åttondelsfinalerna i vår - ett slutspel som även Ajax kan nå efter kvällens vinst. I sista matchen möter holländarna Milan i Milano och kan de ordna en bortavinst så får de spela vidare i turneringen.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schone, Hoesen, Fischer.

Avb: Vermeer, Van der Hoorn, Denswil, Poulsen, Duarte, Andersen, De Sa.

Barcelona: Pinto; Puyol, Mascherano, Pique, Montoya; Xavi, Song, Iniesta; Pedro, Fabregas, Neymar.

Avb: Oier, Bartra, Patric, Busquets, Sergi Roberto, Dongou, Traore.

Publicerad 2013-11-26 kl 22:45