TV: Anfallarens stöd till Ukraina: "Rädd för situationen"

Ukraina befinner sig i en väpnad konflikt med Ryssland.
Då visade Benfica-spelaren Roman Jaremtjuk sitt stöd för hemlandet efter målet mot Ajax.
- Jag ville stötta mitt land, säger ukrainaren till CNN Portugal.

Tadic kylig framför mål - vinklar in bollen

Benfica tog under onsdagen emot Ajax i första åttondelsfinalmötet i Champions League. Det blev en svängig match mellan två lag som inte höll igen offensivt.

Inledningsvis tog Ajax kommandot och i den 18:e minuten fick laget utdelning. Noussair Mazraoui tog sig runt på högerkanten och satte sedan in bollen i straffområdet till en fristående Dusan Tadic, som var kylig fram till 1-0. Därefter svängde matchen vidare och Benfica kvitterade efter ett självmål.

Jan Vertonghen fick tag i bollen efter en hörna och pressade in kulan framför mål, där Ajax-skyttekungen Sebastien Haller stod illa och fick bollen på sig in i eget mål.

Men Haller fick bara tre minuter senare revansch. Anfallaren höll sig i den 29:e minuten framme i straffområdet och gav åter Ajax ledningen till 2-1. Därmed fick han fira sitt elfte mål på sju matcher i Champions League den här säsongen.

- Han ser mer lättad än glad ut. Han känner nog att det är 1-1 nu, sa C Mores expert Olof Mellberg i sändningen.

Ajax var därefter nära att utöka till 3-1, men brände ett dubbelläge. Först sköt Edson Álvarez i stolpen och sedan missade Haller öppet mål. Det straffade sig senare.

För i den 72:a minuten tog Roman Jaremtjuk vara på en retur och nickade in bollen i mål till 2-2 och likaläge i Portugal.

Då firade ukrainaren med att dra av sig matchtröjan och visa upp Ukrainas statsvapen - treudden - på sitt underställ. Ett minst sagt tydligt ställningstagande efter Rysslands aggressioner mot Ukraina den senaste tiden.

- Jag ville stötta mitt land. Jag har tänkt mycket på situationen (mellan Ryssland och Ukraina) och jag är rädd för den. Klubben stöttar mig och ville göra allt för att hjälpa mig, säger Jaremtjuk till CNN Portugal efteråt.

2-2 stod sig sedan matchen ut. Returen spelas den 15 mars i Nederländerna.

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Silva, Taarabt, Weigl, Everton - Ramos, Nunez.

Ajax: Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Gravenberch - Antony, Berghuis, Tadic - Haller.

Samtliga matcher i Champions League-slutspelet sänds streamat på Telia och C More.