TV: Arbetsro för Ancelotti - PSG tog hem gruppsegern

Zlatan Ibrahimovics PSGBästa sättet att få arbetsro i toppfotbollen?
En seger.
Gärna en viktig, också. tar emot Porto i den sista gruppspelsomgången i Champions League.

Paris Saint-Germain är i åttondelsfinal i Champions League som gruppetta och tystade kritikerna.
Efter svaga resultat i ligan och rykten som placerat både José Mourinho och Pep Guardiola som Carlo Ancelottis möjliga ersättare, kom ett styrkebesked på Parc des Princes.

PSG slog Porto med 2-1 (1-1) i den direkt avgörande matchen om förstaplatsen i grupp A.
Den här gången hette inte matchvinnaren Zlatan Ibrahimovic utan Ezequiel Lavezzi - som slog in segermålet i andra halvlek.

Men Ibrahimovic var som vanligt inblandad i mycket. Han brände ett riktigt farligt läge redan efter två minuter när han drog till på volley på Javier Pastores passning. Bollen smet utanför.

Jackson replikerade med ett tungt skott som styrdes till hörna i sista stund av Thiago Silva.
Båda lagen gick för segern, men PSG hade ett något större övertag. Alex nickade från nära håll men utan resultat och Ibrahimovic lyfte en bredsida på volley precis utanför.

I 29:e minuten visade PSG sin farlighet på fasta situationer. Maxwells hårt utåtskruvade frispark från vänster möttes med pannan av Thiago Silva.
Den hårda nicken slog i ribban - och in.

Men glädjen blev inte långvarig. Bara fyra minuter senare tappade PSG-försvaret markeringen på Jackson som vräkte sig fram och nickade in kvitteringen.

Nästa svåra misstag kom från Portos målvakt Helton. Ezequiel Lavezzis skott var visserligen hårt och från nära håll men så lätt får inte en målvakt på den här nivån släppa en boll förbi sig. Helton lät Paris segermål smita in under ena armen vid ena stolpen. I slutet hade Ibrahimovic en jättechans att göra 3-1.

Publicerad 2012-12-04 kl 22:56