TV: Arda Turan jämnade ut MFF-gruppen - seger mot Juventus

Det är helt jämnt i Malmö FF:s grupp i Champions League-fotbollen.

Juventus höll i bollen men Arda Turan dök upp vid bortre stolpen och ordnade 1—0 för Atlético Madrid i den spanska huvudstaden.

Juventus inledde gruppspelet i Champions League med 2—0-segern mot Malmö FF. I bortamötet med Atlético Madrid tog italienarna hand om bollen — 61 procents bollinnehav — men hittade inte ett enda avslut på mål. Turinlaget höll ändå 0—0 långt in i matchen.

Med kvarten kvar av ordinarie tid tog sig Atléticos och landslagets högerback Juanfran fram i banan. Inlägget gick förbi Mario Mandzukic men vid den bortre stolpen tog sig turken Arda Turan förbi sin försvarare och stötte in segermålet.

Atlético gick därmed precis som Malmö FF upp på tre poäng där duon gör sällskap med Juventus och Olympiakos i grupp A.

Hattrick för Welbeck

Arsenal var pressat efter förlusten mot Dortmund i första omgången. Manchester United-förvärvet Danny Welbeck har kritiserats för att missa upplagda lägen genom hela sin karriär.

Både Londonlaget och landslagsanfallaren gav svar på tal mot turkiska Galatasaray. Welbeck gjorde tre mål och Arsenal vann med 4—1.

Welbeck inledde målskyttet på Emirates Stadium i den 22:a minuten när han hittade luckan mellan Galatasaray-målvakten Fernando Musleras ben. Åtta minuter senare drog 23-åringen nytta av Aurélien Chedjous felbedömning på mittplan, sprang i från Felipe Melo och gjorde 2—0. Även 4—0 i början av andra halvlek bar Welbecks signatur. Lyftningen över Muslera betydde seniorkarriärens första hattrick för anfallaren.

Basel skrällde

Chilenaren Alexis Sánchez stack emellan med trean på Mesut Özils passning strax före paus.

Burak Yilmaz reducerade på straff efter att Arsenals målvakt Wojciech Szczesny gjort ned just Yilmaz och fått rött kort.

I Basel skrällvann hemmalaget mot Liverpool, 1—0. Den 195 centimeter långe anfallaren Marco Streller gjorde målet.

Juventus: Buffon; Chiellini, Bonucci, Caceres; Evra, Pogba, Vidal, Marchisio, Liechsteiner; Llorente, Tevez.

Atletico de Madrid: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Ansaldi; Tiago, Koke, Saul, Arda Turan; Raul Garcia, Mandzukic.

Publicerad 2014-10-01 kl 23:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.