TV: Atletico till kvartsfinal efter styrkedemonstration mot Milan

Atletico Madrid vann med 4-1 mot Milan, 5-1 totalt och är klart för kvartsfinal.

I Milano dröjde det till matchens absoluta slutskede innan Atletico fick hål på Milan. I returen i Madrid gick det desto snabbare. Redan i den tredjeminuten vann man bollen högt upp på högerkanten. Koke knorrade in en djupledsboll till Diego Costa som på volley styrde den i mål.

Strax innan en halvtimme var spelad kom kvitteringen. Atletico tappade bort ett rörligt Milananfall och helt plötsligt var det Michael Essien och Kaka som stod fria i mitten när inlägget från höger skickades in.
Brassen mötte bollen med pannan och kvitterade matchen.
Målet var hans 30:e i Champions League någonsin vilket gör honom till den bäste brasilianska målskytten i turneringens historia. Totalt ligger han på 13:e plats. Målet tog honom förbi spelare som Wayne Rooney, Roy Makaay, Patrick Kluivert och David Trezeguet.

Milan var just då bara ett mål från avancemang men med fem minuter kvar på halvleken sköt Arda Turan ett skott som styrdes via en back och totalt ställde målvakten.
När sedan Raul Garcia nickade in 3-1, alltså 4-1 totalt, blev uppförsbacken enorm för italienarna som då behövde tre mål på 20 minuter för att gå vidare.

Istället var det Atletico som utökade. Diego Costa kom fri med målvakten och placerade stensäkert in 4-1 via stolpen.
Publicerad 2014-03-11 kl 22:44