TV: Bara kryss för Arsenal - Mästarna Bayern till kvartsfinal

Arenal orkade inte hämta upp underläget från London. 1-1 borta mot Bayern München innebär 1-3-förlust totalt.

Efter 2-0 i tysk favör i London behövde Arsenal vända ett historisk sett omöjligt läge i Champions League. Den första halvleken talade inte heller till Arsene Wengers mannskaps fördel.

Alex Oxlade-Chamberlain skapade en hel del oreda från sin innermittfältsposition men det hetaste chanserna gick till hemmalaget.

Till den andra halvleken valde Arsene Wenger att göra ett byte. Tomas Rosicky ersatte en Mesut Özil som inte alls kommit till sin rätt. Första rapporterna efter matchen säger att mittfältaren är skadad.

Det hände också saker i den andra halvleken, men först åt fel håll ur gästernas synvinkel. Franck Ribery jobbade fram bollen till Bastian Schweinsteiger som satte 1-0. Arsenal svarade dock direkt när Lukas Podolski vann en duell och bombade in 1-1. Arsenal behövede då återigen två mål - men nu för att gå vidare tack vare bortamål istället för att få en förlängning.

Närmast kom ändå hemmalaget när de fick straff i slutminuten men Thomas Müller fick se sin straff räddad.

Det var fjärde året i rad som Arsenal fick lämna turneringen i åttondelsfinal - och andra året i rad mot Bayern München.

Publicerad 2014-03-11 kl 22:38